7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

13 okulda kampanya başlatıldı

Konya'nın merkez Meram ilçe Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarda şiddeti engelleyici en önemli unsur olan sporu yaygınlaştırmak için pilot olarak seçilen 13 okulda "Spora Başlayalım" kampanyası başlattı.

Dersler, taekwondo ve hapkido antrenörü Seyit Hallaç tarafından spor salonu yeterli olan okullarda ve Meram Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi'nde veriliyor.

Programın yaklaşık 1 ay süreceğini belirten antrenör Seyit Hallaç, "Belediyemiz ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen Spora Başlayalım Kampanyası pilot olarak seçilen 13 ilköğretim okulu ve lisede uygulanıyor. Çocukların becerilerini artırmak için spor ve gelişim programı düzenliyoruz. Branş olarak taekwondo ve ritmik savunma sporu hapkido eğitimi ile başladık. Öğrencileri, yetenekleri doğrultusunda farklı branşlara da yönlendiriyoruz" dedi.

Okullarda şiddeti engelleyici unsurların başında yer alan sporu yaygınlaştırmak için düzenlenen bu kampanya ile çocukların içindeki spor isteğini artırmak ve spor kültürünü yaymak da hedefleniyor.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 13:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?