4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

13 yaşındaki Sultan'ın gözyaşları

Anne ve babasının ayrılmasından sonra hasta olduğu ortaya çıkan ve tedavi olmak için Aksaray'dan Konya'ya getirilen 13 yaşındaki Sultan, yaşadığı sıkıntılar nedeniyle gözyaşlarını tutamıyor. 

Aksaray'ın Hürriyet Mahallesi'nde annesi ile babasının ayrılmasından sonra babaannelerinin evinde annesi ve kız kardeşiyle kalmaya başlayan 13 yaşındaki Sultan Salman, rahatsızlanması sonucu Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Küçük kız, yapılan ilk tetkiklerin ardından, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hemotoloji Bölümü'ne sevk edildi. 13 yaşındaki Sultan'ın hastalığının İTP (hücre azalması) olduğu ortaya çıktı. Doktorlar, İTP hastalığının iki türlü olduğunu, birinin iyi huylu, diğerinin ise müzmin olduğunu belirterek, kesin teşhisin 6 ay sonra konulabileceğini söyledi. 

Kızının yaklaşık bir haftadır tedavi gördüğünü belirten 43 yaşındaki anne Hatice Salman, "Doktorlar hastalığının hücre azalması olduğunu söyledi. 6 ay boyunca sürekli kontrollü bir şekilde gelip gideceğiz. Kanama olduğu zaman acil hastaneye yetiştirin dediler. Ben eşimden 2 aydır ayrı yaşıyorum ve boşanma davası açtım. 22 yıllık eşim her gün alkol kullanıyor, tüm parasını alkole yatırıyor. Çocuğumun hastalığı ortaya çıktığında, bir arkadaşının aracılığıyla kızımın yeşil kartını göndermesini istedim. Kocam ise ne haliniz varsa görün diyerek yeşil kartı göndermedi. Ben de eve gittim, camı kırdım içeri girdim ve kızımın yeşil kartını alarak hastaneye yetiştim. Benim istediğim, kendime bir iş verilmesidir, bir evimizin olmasını istiyoruz" dedi. 

"Ben ailemin bir arada olmasını, bir evde yaşamasını istiyorum" diyerek ağlamaya başlayan 13 yaşındaki ilköğretim 6. sınıf öğrencisi Sultan Salman da, "Askerde ağabeyim var, işi olsun istiyorum, mutlu olmak istiyorum" şeklinde konuştu. Uzun süre ağlamaya devam eden Sultan, ailesinin maddi sıkıntıları, kendisinin ise tedavi olması için paraya ihtiyaçları olduğunu ifade etti. 

Sultan'ın hastalığı ile ilgili bilgi veren SÜ Meram Tıp Fakültesi Pediatri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümran Çalışkan ise, "Bölümümüzde yatan 13 yaşındaki kızımız Sultan Salman'ın hastalığının İTP olduğunu belirledik. Bu hastalık iki türlüdür. İyi huylu ve müzmin olanı vardır. 

Trombosit bir hastalık olan İTP hücre parçalanmasıdır. Vücudun kendi kendine oluşturduğu bir hastalıktır. Bu hastalık iki türlüdür. Birincisi 6 ay içerisinde geçer. İkincisi ise müzmin olandır. Aylar, yıllar, hatta ömür boyu sürebilir. İyi yönlü bir hastalık olsa da, hayati tehlikesi vardır. Kombositlerin azlığı döneminde, düşme, çarpma veya bazen kendi kendine içten ve dıştan yaşanabilecek kanamalar tehlikelidir, ölüme kadar götürür. Küçük kızımıza yeni teşhis koyduk, 6 aylık tedavi sonrası kesin teşhisi koyacağız. Ancak 10 yaşını geçtiği için hastalığının müzmin olma ihtimali vardır" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2007 Perşembe 15:18:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?