4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

13 yıl sonra gelen üçüz mutluluk

Konya'da 13 yıldır bebekleri olmayan çift, anne ve baba olmayı dünyaya gelen üçüz bebekleriyle yaşadı.

1994 yılında evlenen Gülten ve Yahya Soydağan çifti'nin 13 yıl boyuncu çocukları olmadı. İlk önce Adana'da tedavi gören çift başarılı sonuç alamayınca bu kez Konya'da tedavi görmeye başladı. Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nde tüp bebek yöntemiyle anne Gülten kısa bir süre sonra hamile kaldı. Konya'nın Ereğli ilçesinde yakınlarını ziyarete giden Gültekin Soydağan'ın doğum sancıları tuttu. İvriz Çocuk ve Doğum Hastanesi'ne kaldırılan anne Gültekin, sabah erken saatlerde üçüz bebeklerini dünyaya getirdi.

Üçüz bebeklerden 1 kilo 700 gram doğana Emre, 1 kilo 610 gram doğana Emir ismini veren aile üçüncü ve 1 kilo 360 gram doğan bebeklerine henüz isim vermedi. Bebeklerin solunum yetmezliği olması nedeniyle Konya Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne sevk edilerek yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.
13 yıllık özleminin sona erdiğini anlatan anne Gülten Soydağan, "Bütün çiftler mücadele etsinler ve bebek sahibi olsunlar. Şuanda anlatılamaz bir duygu yaşıyorum. Çocuklarımı kucağıma alıp koklayacağım günü bekliyorum" dedi.

Baba Yahya Soydağan ise, "13 yıllık hasretimiz bitti. Şimdi bebeklerimiz Konya'da tedavi altında. Bebeğimizin olmayışını bir imtihan olarak gördük, sabrettik ve bebeğimiz oldu. Onları vatana millete hayırlı birer evlat olarak yetiştireceğiz" şeklinde konuştu. Bebeklerin solunum yetmezliği çektiğini belirten doktorlar, şuanda tedavilerinin devam ettiğini, kesin bir teşhisin konulması için erken olduğunu söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 17:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?