6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

14 Mart Tıp Bayramı kutlanıyor

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi, Selçuklu Tıp Fakültesi ve Konya-Karaman Tabip Odası tarafından bir etkinlik düzenlendi.

SÜ Meram Tıp Fakültesi Morfoloji binasında düzenlenen programa SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir, SÜ Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kaan Karabulut, Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Konya-Karaman Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Faruk Aksoy, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan SÜ Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, tıp fakültelerine hem eğitim ve araştırma, hem de sağlık hizmetleri konusunda görev düştüğünü belirterek, "Ancak bu konuda her ne kadar ileri bir seviyede olsak da ben bu seviyeyi yeterli olarak görmüyorum. Türkiye'de şu an 65 adet tıp fakültesi mevcut. Hekim açığını göz önüne alırsak güzel bir şey ancak bu fakültelerdeki eğitim, akademisyen, alt yapı ve cihaz kalitesinin de yüksek olması gerekir. Sağlık hizmetlerinin yürütülebilmesi için ise alt yapı ve teknolojimizin ileri bir seviyede olması gerekir. Ayrıca rutin sağlık hizmetlerinin dışındaki sağlık hizmetlerinin de yapılabilmesi için gerekli alt yapıya kavuşmamız şart" dedi.

Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci ise, hekimliğin bir meslek değil bir yaşam biçimi olduğunu ifade ederek, "Hekimlik mesleği insanlık tarihiyle başlayan bir meslek grubudur ve önemini giderek arttırıyor. Ancak bu saygın ve kutsal meslek, teknolojinin gelişmesiyle birlikte bir kıskacın içine itiliyor. Hekimler işçi ve çalışan sınıfına sokulmak isteniyor. Hekimler hakkında açılan davalar, özlük hakları ve ücretlerin yetersizliği ile fazla mesailer bu mesleği yapmayı giderek zorlaştırıyor. Bu nedenle emekliliği gelen hekimlerimiz emekli olamıyor ve hekimlerimiz hastaları ile yeterli diyaloğu kuramıyor. Bu nedenle bu sorunlara bir an önce parmak basılması şart" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından profesörlüğe ve doçentliğe yükselen akademisyenlere akademik giysileri törenle giydirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 13:07:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?