6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

14 öğretmen gözaltında!

Konya polisinin rehabilitasyon merkezlerine yönelik düzenlediği ikinci dalga operasyonda çocuklar üzerinden haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla 14 öğretmen gözaltına alındı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri 1 yılı aşkın süredir yaptıkları araştırmanın sonucunda geçtiğimiz hafta M.E.D.'nin liderliğini yaptığı ve devleti 3 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla operasyon düzenlemişti. Operasyonun ilk ayağında 42 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 32'si Adliyeye sevk edilirken 17'si tutuklanmış, 13'e de adli kontrol cezası verilmişti.

KOM Şube ekipleri dünde rehabilitasyon merkezlerine yönelik ikinci operasyonu gerçekleştirdi. Konya başta olmak üzere, Erzurum, İstanbul, Mardin ve Niğde'de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda polis, rehabilitasyon merkezlerinde öğretmenlik yapan 14 şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler bugün sabah saatlerinde Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek sorgulanmak üzere KOM Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

DOLANDIRICILIKTAN GÖZALTINA ALINDILAR

Gözaltına alınan rehabilitasyon merkezlerinde görevli öğretmenlerin, belgelerini kullandırarak para aldıklarını belirleyen polis, sahte evraklara da imza attıklarını ortaya çıkardı. Özür çocuklara eğitim vermeden "eğitim verildi" belgeleri ile sahte "eğitim planlarını" imzaladığı iddia edilen şüpheli öğretmenlerin savcının talimatıyla devleti zarara uğratmak, haksız kazanç elde etmek ve nitelikli dolandırıcılık suçundan gözaltına alındığı öğrenildi.

Türkiye genelinde ilk defa Konya polisi tarafından rehabilitasyon merkezlerine yönelik operasyon düzenlenirken, 16 rehabilitasyon merkezinin sahte evraklarla dolandırıcılık yaptığı ileri sürüldü. Rehabilitasyon merkezlerinin sağlıklı çocukları özürlü gibi göstererek her bir çocuktan aylık 406 TL , öğretmenlerinde bu merkezlerden aylık 500 ile bin 500 TL'ye belgelerini kullandırarak imza atmaları karşılığında haksız kazanç elde ettikleri iddia edildi.

Şüphelilerin ifadesinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 11:29:21
Güncelleme :11 Temmuz 2009 Cumartesi 11:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?