6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

150 kursiyer sınavda ter döktü

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkezi tarafından başlatılan Siyaset Akademisi'nde 2. dönem sınavları yapıldı.

Akademinin Konya ayağında sınav Alaaddin Keykubat Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Kadın ve erkeklerden oluşan 150 kursiyer, sınavda 50 puanı geçebilmek için ter döktü.

Akademi hakkında bilgi veren AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı ve Siyaset Akademisi Konya Koordinatörü Hasan Poçan, yapılan uygulamanın Türkiye tarihinde bir ilk olduğunu ve bu ilki AK Parti'nin gerçekleştirdiğini belirterek, "Bu, Türkiye siyasi hayatında eksikliği olan bir uygulamaydı ve biz AK Parti olarak bu eksikliği gidermek istedik. Türkiye çapında bu kurslara devam eden 30 bin öğrencimiz var. Konya'da ise 2. dönemde 150 kursiyere eğitim verdik. Burada insanların siyasi hayatla ilgili eksikliklerini deneyimli akademisyen ve siyasetçilerle tamamlamayı hedefliyoruz. 10 hafta süren ve haftada 2 saat olan kurslarımızın sonunda kursiyerlerimizi sınava tabi tutuyoruz ve bu sınavda 50 puanı geçenlere sertifika veriyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 15:21:40
Güncelleme :28 Aralık 2008 Pazar 15:23:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?