7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

158 kişi sobadan zehirlendi!

Konya'da sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastanelere kaldırılanların sayısı 158'e yükseldi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, saat 11.30 itibariyle 128 olan soba zehirlenmesi bulgusuyla hastanelere müracaat edenlerin sayısının saat 13.45 itibariyle 158'e yükseldiği bildirildi.

Konya Numune Hastanesi'ne 58, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 56 ve Dr. Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne 44 kişinin müracaat ettiği belirtildi.

ÖNCEKİ HABER

Konya'da 128 kişi, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastanelere kaldırıldı.

Dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, Konya'da etkisini sürdürüyor. Kent merkezinde yolları kaplayan kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Kar yağışıyla birlikte etkili olan fırtına nedeniyle merkez Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerinde karbonmonoksit zehirlenmeleri meydana geldi.

Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, saat 11.30 itibariyle 128 kişinin hastanelere başvurduğunu, bu kişilerden 62'sinin 112 Acil Servis ambulanslarıyla hastanelere kaldırıldığını söyledi.

VATANDAŞLARA UYARI!

İl Sağlık Müdürü Küçükkendirci, Konya Numune Hastanesi Acil Servisi'ne 52, Konya Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne 35 ve Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne 41 kişinin soba zehirlenmesi nedeniyle müracaat ettiğini belirterek, "Mevcut bacalara periyodik bakım yapılmalı, kullanılan soba ve boruların uygunluğu ve çürümüş olmamasına dikkat edilmelidir. Özellikle odalarda mangal ve tüp gaz kullanılmamalıdır. Kullanılacaksa yatmadan önce odadan uzaklaştırılmalı ve yanan sobaya kömür atılmamalı, kömür atılırsa da tam olarak yandığından emin olunmalıdır. Mümkünse yatak odalarında soba kullanılmaması daha uygun olur. Sobaların üstten tutuşturulması, boruların sağlam olması ve baca temizliğinin düzenli olarak yapılması gerekmekte, aksi takdirde zehirli gazların bacadan çıkışı azalmakta ve zehirlenmelere neden olmaktadır. Zehirlenme belirtileri yorgunluk, sıkıntı, halsizlik, gribal enfeksiyon benzeri tablo, bulantı, düşünme zorluğu, baş dönmesi, ruhsal dalgalanma, kaslarda zayıflama, güçsüzlük, kusma, uykuya meyil, bilinç kaybıdır. Bu belirtilerle karşı karşıya kalan vatandaşlarımızın en kısa sürede sağlık kuruluşlarına başvuru yapmaları gerekmektedir" dedi.

Öte yandan, kar yağışıyla birlikte çok sayıda maddi hasarlı ve yaralamalı kaza meydana geldi. Konya-Ankara karayolunda bir yolcu otobüsünün yan yatması sonucu 10 yolcu hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Sabah saatlerinde de etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle araçların zincirsiz trafiğe çıkmalarına izin verilmiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 15:51:00
Güncelleme :29 Ocak 2008 Salı 16:16:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?