6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

16 kişi yemekten zehirlendi

KONYA'nın Akşehir İlçesi'nde 3'ü çocuk 16 kişi yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Yarenler Mahallesi Sakin Sokak Uğurlu Siteleri'nde meydana gelen olayda, 64 yaşındaki Müşerref Çiftkaya evinde düzenlediği yemekli gün için komşularını davet etti.

Cuma günü düzenlenen günde ‘Yasin’ okunduktan sonra ev sahibi Çiftkaya’nın hazırladığı kış kabağı dolması, pasta ve yağlı ekmekten oluşan yemek yendi.

Cumartesi gün öğle saatlerinde ise güne katılan Şükran Güder (38), Ayşegül Güder (18), Nurgül Eryılmaz (33), Emine Çiftkaya (14), Müşerref Çiftkaya (64), Yücel Çiftkaya (42), Nizamettin Çiftkaya (45), Güneş Çifftkaya (18), Rahşan Ateş (14), Naciye Ateş (37), Ayşe Elbir (63), Halime Damlacı (15), Nagihan Damlacı (16) ve 3 çocuk mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ile Akşehir Devlet Hastanesi acil servisine müracat etti.

Hastaneye gelenlerin yedikleri yemekten ya da sudan zehirlenmiş olabileceklerini belirten yetkililer, kesin teşhisin henüz konmadığını, kanlarında dizanteri hastalığına yol açan amip mikrobu tespit edilen hastalara serum verilerek tedavi altına alındıklarını söyledi. 13 kişinin halen Akşehir Devlet Hastanesi İntaniye Servisi’nde tedavisinin sürdüğü, zehirlenen 3 çocuğun da çocuk servisinde tedavi gördüğü öğrenildi. Olayla ilgili olarak araştırmanın sürdüğü bildirildi.

DHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 09:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?