6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

17 yıldır mesanesinde taşla yaşadı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde çektiği şiddetli ağrılar üzerine hastaneye giden bir vatandaşın mesanesinden elma büyüklüğünde taş çıkarıldı. Vatandaşın 17 yıldır bu taşla birlikte yaşadığı öğrenildi.

53 yaşındaki Emin Büyükyayla, mesanesinden gelen ağrılar nedeniyle Seydişehir Devlet Hastanesi'ne muayene olmak için gittiğinde doktorlar Büyükyayla'nın mesanesinde elma büyüklüğünde bir taş tespit etti. Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Emin Cintaş tarafından ameliyata alınan Büyükyayla'nın mesanesinden 350 gram ağırlığında bir taş çıkarıldı.

Çiftçilikle uğraşan Emin Büyükyayla, yaklaşık 17 yıldır bu rahatsızlığı çektiğini ve daha önce gittiği yerlerde bir şey bulamadıklarını belirterek, "Aşırı rahatsızlık çekmiyordum. Birçok kez hastaneye gitmeme rağmen her hangi bir şey tespit edilmedi. En son Üroloji doktoru Emin Çintaş beye geldim. Tahlillerim yapıldı, filmlerim çekildi. Bunların neticesinde mesanemde elma büyüklüğünde taş olduğu tespit edildi. Ameliyat oldum ve taş çıkarıldı. Şuan ki sağlık durumum gayet iyi. Her hangi bir sıkıntım yok" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 17:52:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?