6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

18 cenaze var, şikayetçi yok

Konya’nın Balcılar beldesinde gaz kaçağının neden olduğu patlamayla yıkılan Özel Boğaziçi Ortaöğretim Öğrenci Yurdu’nun enkazı altında can veren 18 kız öğrencinin yakınlarıyla yaralanan 29 kişi arasından tek şikâyetçi çıkmadı. 

Balcılar Okul ve Kurs Talebelerine Yardım Derneği Başkanı Mehmet G., Özel Boğaziçi Ortaöğretim Yurdu Müdürü İbrahim Ç., yurdun müdür yardımcısı Mehmet S. ve yurt kurucusu olduğu belirtilen Mümin E., gözaltına alındı. 

Yurtta kızı Şerife’nin yaralandığını söyleyen Ahmet Atayer, “18 tane şehit verdik, güllerimiz açmadan soldu. Cenazelerimizin birinin yüzünde Arapça kendiliğinden ‘Lailaheillallah’ yazılmış. Bu büyük bir mucize. Şikâyetçi olmayacağız. Bu takdiri ilahi ve Allah’tan gelen bir şeydir” dedi. 

Başlatılan adli soruşturma kapsamında önceki gece jandarma tarafından gözaltına alınan yurt müdürü ve yurdun bağlı bulunduğu Balcılar Kasabası Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı Mehmet G. ile Yurdu Müdürü İbrahim Ç., yurdun müdür yardımcısı Mehmet S. ve yurt kurucusu olduğu belirtilen Mümin E., jandarmada ifade verdiği belirtildi. 

Konya Valisi Osman Aydın, olayla ilgili olarak idari soruşturma başlatıldığını bildirdi. Aydın, şunları söyledi:

Soruşturma sürüyor 

“Kaybettiklerimizi geri getirmemiz mümkün değildir. Onların acılarını, ailelerin acılarını dindirmek de kolay değil. Bütün mesele bundan sonra bu tür olayların olmaması, daha fazla ailenin mağdur olmaması, canının yanmaması. Bu konuda gerekli adli soruşturma da devam ediyor. Vali Yardımcısı Abdullah Etil’in başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürü, Bayındırlık Müdürü ve Dernekler Müdürlüğü’nden oluşan bir idari soruşturma ekibi oluşturduk.”
Aydın, “Ailelerin benzer acılar yaşamaması için çalışacağız” dediniz. Bunu, denetimlerin sıklaştırılması olarak mı algılamamız gerekiyor” sorusuna, “Arkadaşlarımız denetimlerimizi yapıyor. Eğer bir noksanımız varsa zaten idari soruşturma yapmamızın nedeni de budur” yanıtını verdi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 09:11:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?