7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

19 şüpheli Adana'ya gönderildi

Konya merkezli 5 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve sorguları tamamlanan 19 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirilerek Adana'ya gönderildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Konya merkezli olarak başlayan operasyonda Konya'dan 13, Kocaeli'den 7, İstanbul'dan 5 ve Elazığ ile Mersin'den 1 kişi olmak üzere toplam 27 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerden 8'i, ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Dördüncü gününe giren operasyonda, gözaltında bulunan ve sorguları tamamlanan, aralarında Prof. Uçkun Geray ile bir derginin genel yayın yönetmeni olan Ahmet Akgül'ün de bulunduğu 19 şüpheli, saat 02.30'da Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek, sağlık kontrolünden geçirildi.

Sağlık kontrolleri tamamlanan şahıslar, TEM Şubesi ekipleri tarafından 2 otobüs ve çok sayıda polis otosunun eşliğiyle Adana'ya doğru hareket etti. Bu sırada şüpheli yakınları, giden otobüsleri alkışladı. 19 şüphelinin saat 08.00 sıralarında Adana Adliyesi'ne sevk edilmesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 10:20:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?