6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

2. evlat acısı anneyi yıktı!

Konya'da asker olan oğullarının bayram günü koğuştaki yatağında geçirdiği rahatsızlık sonucu öldüğü haberini alan Çaylak ailesi ikinci kez yıkıldı. Çaylak ailesinin 10 yıl önce de bir oğullarının kaza kurşunuyla öldüğü öğrenildi.

Van'ın Erciş ilçesindeki birliğinde vatani görevini yapan ve tezkeresine 2 ay kalan 21 yaşındaki Jandarma Er Ali Çaylak, arife günü rahatsızlandı. Çaylak, rahatsızlanmasından sonra annesi Fatma ve babası Bekir Çaylak'ı arayarak bir süre sohbet ettikten sonra biraz daha iyi olduğunu belirtti ve koğuşuna döndü.

Koğuşta gece uyurken kusan Jandarma Er Çaylak, kusmuğunun soluk borusunu tıkaması sonucu boğularak hayatını kaybetti. Bayram sabahı ölen Ali Çaylak'ın hayatını kaybettiğini askeri yetkililer aileye bildirdi.

Bugün öğle saatlerinde Jandarma Er Ali Çaylak'ın naaşı ambulansla ilk önce evine getirildi. Ailesi, ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Daha sonra Musalla Camii'ne götürülen Çaylak'ın naaşı, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında omuzlara alındı. İlk önce askerlerin taşıdığı cenaze daha sonra aileye teslim edildi. Jandarma Er Ali Çaylak'ın kardeşi Bayram Çaylak ise, "Beni yalnız bırakıp gittin" diyerek ağladı. Omuzlarda taşınan Çaylak'ın cenazesi Musalla Mezarlığı'nda toprağa verildi.

3 KARDEŞTEN 2'Sİ ÖLDÜ
Vatani görevini yaparken koğuştaki yatağında ölen Ali Çaylak'ın 10 yıl önce de Bayram isimli kardeşinin kaza kurşunu sonucu öldüğü öğrenildi. Acılı anne Fatma ile baba Bekir Çaylak, ikinci kez evlat acısı yaşadı. Ali ile Murat'ın ağabeyi Bayram ise, bayram günü ikinci kardeşinin ölüm haberiyle yıkıldı. Bayram, sürekli ağlarken ayakta durmakta güçlük çekti. Zaman zaman arkadaşlarına sarılan Bayram, cenaze töreni boyunca, "Beni yalnız bıraktın kardeşim" diye ağıtlar yaktı.
Öte yandan, Jandarma Er Ali Çaylak'ın tezkeresine 2 ay kaldığı için Van'dan dönüş biletini bile aldığı öğrenildi.

Tezkeresine kısa süre kala ölen Jandarma Er Çaylak'ın yakınları, "Geleceği günü dört gözle bekliyorduk. Biz onu beklerken naaşı geldi. Çok üzüntülüyüz. Ölmeden önce yatağından çektirdiği fotoğrafını bile göndermişti. O yatakta can verdi. Şehidimizi uğurlamanın üzüntüsünü yaşıyoruz" şeklinde konuştular.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2009 Pazartesi 16:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?