6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

2 basketçinin kaderi tahlile bağlı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Gençlik ve Spor Kulübü, Mutlu Akü SÜ Basketbol Takımı'nın iki yabancı oyuncusunun uyuşturucu kullandığı iddiasıyla gözaltına alınması ile ilgili yasal sağlık tetkiklerine göre nihai kararı verecek.

SÜ Gençlik Ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, Mutlu Akü SÜ Basketbol Takımı'nın iki yabancı oyuncusunun dün gece uyuşturucu kullandığı iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra ev aramaları ve sağlık kontrolleri sonrası serbest bırakıldığı hatırlatıldı.

Söz konusu iki yabancı uyruklu oyuncuyla ilgili olarak, SÜ Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu'nun olağanüstü toplanarak, spor ve sporculukla bağdaşmayan, sporun etik kuralları ile ters düşen böyle bir durumun asla kabul
edilemeyeceğine oy birliği ile karar verildiği kaydedildi.

Tüm bunlara rağmen her iki oyuncu ile ilgili olarak, gerekli ve yasal sağlık tetkiklerine derhal başlanıldığı, bu tetkiklerin kesin sonuçlarına göre her iki oyuncu ile ilgili nihai karar verileceği açıklandı.

BEKO Basketbol Ligi'nde mücadele eden Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi Basketbol Takımı'nın yabancı oyuncularından Monty Mack (32) ve Jamar Butler (23) uyuşturucu madde kullandıkları iddiasıyla gece saatlerinde gözaltına alınmış, evlerinde yapılan aramanın ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. İki basketbolcunun esrar içtikleri iddia edilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 17:33:45
Güncelleme :12 Mart 2009 Perşembe 17:39:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?