4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

2 kişiyi öldüren polisin gözyaşları

Konya'da, dini nikahlı eşini ve bir güvenlik görevlisini öldürdüğü iddia edilen polis memurunun yargılanmasına başlandı. 

Konya Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen polisin cinayet davasına başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık polis memuru Azmi Özer, maktül yakınları ve sanık avukatı Bekir Can katıldı. Mahkeme heyeti ilk önce dini nikahlı eşi Neşe Balaban ile güvenlik görevlisi Adnan Kılıç'ı kasten öldürdüğü iddia edilen polis memuru Özer'i dinledi. 

2003 yılında Konya'ya tayininin çıkmasının ardından Neşe Balaban ile tanıştığını belirterek sözlerine başlayan Özer, "Ailevi problemler yaşaması nedeniyle Neşe ile sık sık görüşmeye başladık. Ben evliydim ve 2 çocuğum vardı ama eşimle problemlerin olması nedeniyle Neşe ile dini nikah kıydırarak evlendik. Bu durumdan Neşe'nin ailesi ile benim ailemin de bilgisi vardı. 1.5 yıl önce Neşe'yi güvenlik görevlisi olarak bir alışveriş merkezinde çalışan Adnan Kılıç'ın rahatsız ettiğini öğrendim. Bunun üzerine bir kez Adnan ile görüşerek 'Neşe benim eşim, rahatsız etme' demiştim ve anlayışla karşılayarak benden özür dilemişti. Olay günü ise eşim Neşe'yi telefonla aradım, sesi hiç iyi gelmiyordu. Bir süre sonra tekrar aradım bu kez telefona bakmadı, ben de çalıştığı yere gittim.

Eşimin çalıştığı yerdeki arkadaşları yemeğe çıktığını söyledi. Her zaman yemek yediğimiz yere giderken, bir kişinin 'Sen görürsün şerefsiz' diye hitap ettiğini duydum. Kafamı kaldırdığımda güvenlik görevlisi Adnan'ın eşime hakaret ettiğini fark ederek müdahalede bulundum. Eşim beni görünce araya girdi, 'Sen karışma benim halletmem gereken bir mesele bu' diyerek beni sakinleştirdi. Ben de Adnan'ı iki kez uyardım ve gitti. Biz eşimle konuşmak için banka oturuduğumuzda Adnan tekrar geldi. Ayağa kalktım, bu sırada eşim Adnan'ı tutarak 'Git' diyerek iteledi. Adnan, Neşe'ye kafa attı, eşim kucağıma düşerken yüzü kanlar içinde kalmıştı. Adnan tam bu sırada elini beline atınca tabancamı çektim, eşim elimden tutuyordu bir kez silah patladı, eşim kanlar içinde yerdeydi ve sonrasını net olarak hatırlamıyorum" diyerek gözyaşlarını tutamadı. 

Kendisine geldiğinde eşinin yerde kanlar içinde yattığını anlatan Özer, "Kafamı kaldırdım baktım 15 metre ileride de Adnan kanlar içinde yatıyordu. 'Ben ne yaptım?' diyerek beylik tabancamı kafama götürdüm iki kez tetiğe bastım, ateş almadı. Daha sonra kimse yanıma yaklaşmasın diye havaya ateş ettim, silahım ateş aldı. Çocuklarım aklıma geldi o sırada telsizimin sesini duyunca mandala bastım ve 'Asayiş Şube Müdürü Ercan Taştekin'in gelmesini ve 2 kişinin öldüğünü' anons ettim. Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürü'ne silahımı teslim ettim" şeklinde konuştu. 

Neşe'nin babası Mehmet Balaban da, kızını öldüren polis memuru Özer'den şikayetçi olduğunu vurgularken, kızının 3 yıl önce Özer'le dini nikahla evlendiğini bildiğini söyledi. Güvenlik görevlisi Adnan Kılıç'ın Şeyho Kılıç da olayla ilgili bilgisinin olmadığını ama şikayetçi olduğunu dile getirdi. Mahkeme heyeti, sanık Azmi Özer'in Adli Tıp Kurumu'ndan sağlık durumuyla ilgili rapor alınması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 

Olay, 9 Ocak 2007 tarihinde bir alışveriş merkezinin üzerinde bulunan çay bahçesinde meydana gelmiş, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Azmi Özer, dini nikahlı eşi Neşe Balaban ve güvenlik görevlisi Adnan Kılıç'i beylik tabancasıyla vurarak öldürmüştü.
iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2007 Perşembe 14:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan hüseyin bıyıklı IP: 88.244.222.xxx Tarih : 15.03.2007 15:05:33
keşke insanlar aillevi problemlerini kendi aralarında çözseler,çözüm bulamazsalar nasıl iyi günde nikah akdi gerçekleştirdilerse kötü günlerindede mahkeme yoluyla boşandıktan sonra anlaştığıbirisi ile resmi olarak evlenseydi.doğrusu polis memerunun 2007 yılında daha imam nikahlı yaşadığını söylemesini yadırgamamak elde değil.bu olayın çok eşlilere örnek olmasını temenni eder,ölenlere rahmet yakınlarına metanetler ve memur arkadaşa geçmiş olsun...