6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

20 yıl sonra gelen mutluluk

20 yıl boyunca birçok şehirde tedavi gören ama bebek sahibi olamayan İmdat ve Saime Güven çifti, Konya'da çifte mutluluk yaşadı. Hamile kalan anne, ikiz bebek dünyaya getirdi.

20 yıl önce Kars'ta evlenen 45 yaşındaki İmdat ile Saime Güven çiftinin yıllarca bebekleri olmadı. Kars'tan ayrılarak İzmir'e yerleşen ve burada da birçok hastanede tüp bebek dahil her yöntemi deneyen Güven çifti olumlu sonuç alamadı. Anne ve babalık duygularını tadamayan çift, İzmir'den de ayrılarak Konya'ya geldi ancak umutlarını yitirerek tedaviyi bıraktı.

3 yıldır Konya'da yaşayan Güven çiftini geçtiğimiz yıl komşularının kızı ikna ederek, özel bir hastanede yeniden tüp bebek yönteminin denenmesini sağladı. Bu kez ilk denemede Saime Güven hamile kaldı. 33 haftalıkken sezaryenle ameliyata alınan anne Saime Güven ikiz bebek dünyaya getirdi.

20 yıl boyunca hep anne olmanın hayalini kurduğunu anlatan Saime Güven, "Yıllarca hastane hastane dolaştık fakat bir çare bulamadık. Konya'ya geldiğimizde ise hiçbir umudumuz kalmamıştı ve tedavi yöntemlerini bırakmıştık. 1 yıl önce komşumun kızı zorla beni 'Bir doktor var ona gidelim, kesin anne olursun' diyerek ikna etti. Doktor hanım da bir kez tüp bebek yöntemini deneyelim dedi ve ilk denemede hamile kaldım. Ben bir bebek istiyordum, Allah bana umudumuzun tükendiği yerde ikiz bebek verdi. Çokmutluyum" dedi.

Baba İmdat Güven de, 1989 yılında evlendiklerini ama 20 yıldır bebekleri olmadığını anlatarak, "Şimdi ikiz bebek sahibi oldum, baba olmak gurur verici. İsimlerini Bünyamin ve Yusuf koyduk. Bebeklerim sayesinde gurbet nedeniyle göremediğim kız kardeşimle bile tekrar biraraya geldim. Şimdi o yeğenlerini, ben de yeğenlerimi tanıyacağın" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 10:52:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?