6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

20 yıllık çile sona erdi

20 YILLIK ÇİLE SONA ERDİ

Konya'da 20 yıldır diyalize giren böbrek hastası yapılan organ nakliyle yeniden sağlığına kavuştu.

Konya'da dün gece beyin ölümü gerçekleşen 47 yaşındaki Halil Tuncer'in böbreklerinden biri Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 20 yıldır böbrek yetmezliği çeken bir hastaya nakledildi.

54 yaşındaki 4 çocuk babası Talat Gültekin, 20 yıl önce rahatsızlanıp gittiği doktorda böbrek yetmezliğini öğrendi. 20 yıldır diyalize giren Gültekin'e müjdeli haber dün gece yarısı geldi. Beyin ölümü gerçekleşen Halil Tuncer'den alınan böbreğin, Gültekin'e uygun olduğunun belirlenmesinin ardından organ nakli yapıldı. SÜ Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, beraberindeki ekiple birlikte diyaliz hastasına 2 saat süren operasyonla böbreği nakletti.

Başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini belirten Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, hastanın 20 yıldır süren sağlık sorunun artık sona erdiğini söyledi. Doç. Dr. Erikoğlu, "Dün gece başarılı bir operasyonla böbreği naklettik. Şuan hastamızın genel durumu gayet iyi. 20 yıldır diyalize giren hastamızın çilesi bitmiş durumda. Bundan sonra daha rahat ve daha konforlu bir hayat sürebilecek" dedi.

Doç. Dr. Erikoğlu, kadavradan çıkan organların dağıtımının Sağlık Bakanlığı'nın kontrolü altında yapıldığını ve puantaj sistemiyle Talat Gültekin'e nakledilmesinin uygun görüldüğünü hatırlattı.

20 yıldır diyalize girdiğini kaydeden Talat Gültekin ise, yeni bir hayata başlayacağını söyledi. Ameliyatı gerçekleştirenlere teşekkür ederek, sağlığına kavuşmanın verdiğini mutluluğu yaşadığını dile getiren Gültekin, "Yeniden bir hayata başlayacağım. Artık bütün sıkıntılarım sona erecek. Sürekli perhiz yapıyordum, rahatça istediklerimi yiyip içebileceğim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 17:38:05
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 18:46:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?