6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

21 yıllık umut cinayetle bitti

Konya'da 69 yaşındaki Ahmet Tombul'un öldürülmesinin ardından genç bir kızın dramı da ortaya çıktı. 21 yıl süren araştırmanın ardından babasının evini bulan 21 yaşındaki Cemile Tombul, kavuşmak için gittiğinde babasının öldürüldüğünü öğrenmesiyle umutları yıkıldı.

Annesinin kendisine hamileyken babasından ayrılması nedeniyle babasını tanıma şansı bulamayan 21 yaşındaki Cemile Tombul, yaşadığı baba özlemini gözyaşları içerisinde anlattı. Babasının evini 21 yıl süren araştırmanın ardından bulduğunu belirten genç kız, babasına kavuşunca doyasıya sarılıp öpmeyi hayal ettiğini ama buna katillerin izin vermediklerini söyledi.

Geçtiğimiz Perşembe günü merkez Meram ilçesi Uzunharmanlar Mahallesi Ekecik Sokak No 29'da meydana gelen olayda, Almanya'dan emekli 69 yaşındaki Ahmet Tombul, evinin bahçesine geçen dar kısımda 6 bıçak darbesi ve başına sert cisimle aldığı darbeler sonucu öldürülmüştü. Olayın polise bildirilmesinin ardından inceleme yapılırken olay yerine Ahmet Tombul'un 21 yaşındaki kızı Cemile Tombul gelmişti. Cemile Tombul'un 21 yıl babasını arayıp bulduğu, cinayetin işlendiği gün yüz yüze görüşmek üzere eve geldiği ve babasının öldüğünü öğrendiği ortaya çıktı.

"BABAMI 1,5 DAKİKA GÖRDÜM"
Konya'da özel bir şirkette çalışan ve annesi istemediği için anneannesinin yanında büyüyen 21 yaşındaki Cemile Tombul, babasını bulduğu gün kaybetti. Hayatında yaşadıklarını anlatan genç kız, "Annem bana hamileyken babamdan ayrılmış, Türkiye'ye dönmüş. Dünyaya geldikten sonra 2 yaşına kadar annemin yanında kalmışım ve daha sonra anneannem bana bakmaya başlamış. Büyüdüğümde sürekli babamı soruyordum, annemle de ara sıra görüşüyordum. Annem kendisine babamı hatırlattığım için görüşmek istemiyordu. O yüzden de 2 yaşında anneannemin yanına bırakmış.

Yıllarca babamı aradım. Bilinmeyen numaralardan aynı soy ismi taşıyan herkesi aradım, bir çok yere başvurdum. Babamın akrabalarını buldum, yaşadığını Almanya'da olduğunu, ara sıra gelip gittiğini söylüyorlardı. Ama bir türlü beni bir araya getirmediler. Nişanlım Ali İhsan, babamı bulmak için arkadaşlarından yardım istedi, tapudan adresini bulduk. Ben ilk önce uzaktan görmek için adres sorma bahanesiyle bir akşam evine gittim ve uzaktan 1,5 dakika gördüm. O belki de beni hatırlamıyor bile. Daha sonra görüşmek istedim, o hatırlamadığı için görüşmeyi kabul etmedi ama ben umudumu yitirmedim" dedi.

"BULUŞMAK İÇİN GİTTİM ÖLDÜĞÜNÜ ÖĞRENDİM"
21 yıl sonra hayatında ilk defa 1,5 dakika uzaktan gördüğü babasına kavuşmak için amcasının kızının kendisini aradığını belirten Cemile Tombul, "Bana, baban hasta, şimdi seni onla buluşturacağım ve baban seni kabul edecektir, tam sırası dedi. Ben de işyerinden hemen izin aldım. 'Bak bu da senin damadın' demek için nişanlımı da çağırdım, barışmak ve bir araya gelmek için yola çıktık. Ölmüş olabileceğini bırakın, hasta olduğunu bile düşünmüyordum. Hastalık bahanedir, benim varlığımı öğrendi, bana kavuşmak için bahane uyduruyor diye kendi kendime söylendim. Giderken çok heyecanlıydım, kızını ilk defa göreceği için güzel görsün diye arabada makyaj bile yaptım, kapının önüne geldiğimde öldüğünü öğrendim" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

"KATİL OLMASAYDI BABAMA KAVUŞACAKTIM"
Babasını Musalla Mezarlığı'na defnettiklerini ifade eden Cemile Tombul, "Katil yüzünden babama dokunamadım, öpemedim, koklayamadım, bıraktı gitti. Katil olmasaydı babamı görebilecektim. Öldürülmeseydi barışmış olacaktık. Barışmamıza bir araya gelmemize izin vermediler. Katillerinin yakalanmasını ve cezasını biran önce bulmasını istiyorum. Ben baba özlemiyle çok acılar çektim. Bir tane yırtık fotoğrafını annemden almıştım, onu da cüzdanım çalındığında kaybettim. Bir tane fotoğrafı bile yoktu. Babama kavuştum dediğim anda cesediyle karşılaştım. Şimdi elimde bir kare fotoğrafından başka bir şey yok. Mezarına gidip sarılmak ve ağlamak istiyorum" şeklinde konuştu.

Annesi kendisiyle görüşmediği için anneannesiyle yaşayan genç kız, şimdi hayatındaki tek arkadaşı nişanlısı Ali İhsan Yıldırım'ın desteğiyle ayakta duruyor. Babasının ölümünü öğrendikten sonra umutlarını yitiren genç kız gözyaşlarını tutamıyor.

iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 09:34:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?