7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

23 Nisan'ın çalışan çocukları!

Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı doyasıya kutlanırken, bazı çocuklar ise evlerine ekmek götürmek için çalışmak zorunda kaldı.

Konya'da Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadyumu'nda biraraya gelen çocuklar, düzenlenen törenlerle doyasıya eğlenirken, stadyumun dışında ise okul paralarını çıkarmak ve evlerine bir iki ekmek fazla götürmek için bayram günü çalışan çocuklar vardı. Akranları anne ve babalarıyla stadyumun içinde eğlenirken onlar, simit ve pamuk helva satarak ailelerine yardımcı çalıştı.

7. sınıf öğrencisi Hasan Karahan, okul masraflarını ve harçlığını çıkarmak için çalıştığını belirterek, "Bende içerdeki arkadaşlarım gibi eğlenmeyi isterim ama aileme yük olmamak için çalışmak zorundayım. Okul masraflarımı ve harçlığımı simit satarak kazanıyorum. Aileme yük olmak istemiyorum" dedi.

7. sınıfa giden Rıza Say ise, okul dışı zamanlarda tabla ile simit sattığını dile getirerek, "Ailemin durumu iyi değil. Bu nedenle para kazanmam gerek. Okul dışı zamanlarda tablayla simit satıyorum. Bu sayede eve katkıda bulunabiliyorum. Bende içerde olmayı isterdim ama maalesef simit satmak zorundayım" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 16:38:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?