6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

25 yıl sonra ortaya çıktı!

İSTANBUL’da seyyar satıcılık yaparken, ekonomik ve ailevi sorunları nedeniyle evi terk ettikten sonra kendisinden yıllarca haber alınamayınca, hakkında açılan ‘Gaiplik’ davası sonucu nüfustan kaydı silinen 56 yaşındaki bekar Abdullah Suberk, 25 yıl sonra Konya’da ortaya çıktı.

Abdullah Suberk, evi terk ettiği dönemlerde kimliğini kaybettiği için 25 yıl boyunca Hasan Uzun adı ile kimliksiz il il dolaştığını söyledi.

Balıkesir nüfusuna kayıtlı olan Abdullah Suberk, İstanbul’da ailesiyle birlikte yaşadığı sırada iddiaya göre ekonomik ve ailevi sorunları nedeniyle 1985 yılında evi terk etti. Sokaklarda yaşamaya başlayan Abdullah Suberk, o dönem nüfus cüzdanını da yitirdi.

Çevresine kendini Hasan Uzun olarak tanıtan Suberk, izini kaybettirmek için il il dolaşmaya başladı. Kısa bir süre önce Konya’ya gelen Abdullah Suberk, barınmak için özel bir rehabilitasyon merkezine başvuruda bulundu. Rehabilitasyon merkezine kendini Hasan Uzun olarak tanıtınca, giriş işlemlerinin yapılması için kimlik istendi. Suberk, kimliğini kaybettiğini söyledi. Bunun üzerine rehabilitasyon merkezi yetkilileri, kendisini Hasan Uzun olarak tanıtan kişinin kimliğinin çıkartılması ve merkezde kalabilmesi için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bilgi verdi. Durumdan şüphelenen Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri de polise haber verdi.

POLİSE GERÇEK ADINI SÖYLEDİ

Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, rehabilitasyon merkezine gelerek, kendisini Hasan Uzun olarak tanıtan kişinin ifadesine başvurdu. Polise de kendisinin Hasan Uzun olduğunu söyleyen kişi, polisin ısrarı üzerine gerçek adı olan Abudllah Suberk’i, önünde bulunan boş kağıda yazdı. Polis, yaptığı araştırmada Abdullah Suberk’in, 25 yıl önce İstanbul’dan kayıp olduğu, ancak ailesi tarafından polise kayıp müracattında bulunulmadığı sadece basında kendisi hakkında kayıp haberleri yapıldığını, 2003 yılında da İstanbul Şişli Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açılan ‘Gaiplik’ davası sonucunda nüfus kayıtlarından düşürüldüğünü saptadı.

AİLESİNDEN KİMSE ARAMADI

25 yıl boyunca il il dolaştığını belirten Abdullah Suberk şunları anlattı:

“25 yıl önce İstanbul’dan yola çıktım. Bazen sokaklarda, bazen barakalarda yattım. Yolculuk sırasında İzmir, Ankara, Adana, Aydın, Denizli gibi birçok ile gittim ve buralarda yaşadım. En son olarak şimdi buradayım. 25 yıl önce ailevi ve ekonomik nedenlerden dolayı izimi kaybettirmek istemiştim. Bu sırada kimliğimi kaybettiğim için kimlik de kullanmadım”

Abdullah Suberk’in tekrar nüfus kayıtlarına geçirilmesi ve kimliğinin çıkartılması için çalışma başlatılırken, ailesine de haber verildiği fakat ailesinden şu ana kadar Suberk’e ulaşan kişinin olmadığı belirtildi.

GAİPLİK

Bir kimsenin ölüm tehlikesi içinde kaybolması veya kendisinden uzun süre haber alınmaması sonucu yargıç kararı ile kişiliğine son verilmesi.

..
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2010 Pazar 16:33:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?