6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

26 köye 26 bin kitap dağıtıldı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Denizbank işbirliğinde gerçekleştirilen "Bin Köye 100 Bin Kitap" projesi kapsamında Konya'da 26 köye 26 bin kitap dağıtıldı.

Kampanya hakkında Konya Tarım Müdürlüğü'nde düzenlenen basın toplantısına Tarım İl Müdürü İbrahim Doster, Denizbank Orta Anadolu Bölge Satış Müdürü Hasan Ferit, Denizbank Mevlana Şube Müdürü Cengiz Kocabey ve davetliler katıldı.

Toplantıda konuşan Denizbank Orta Anadolu Bölge Satış Müdürü Hasan Ferit, ortaklaşa düzenlenen kampanyanın startını vermek için Konya'ya geldiklerini belirterek, "Tarımın ülkemiz ekonomisi için kritik önem taşıdığı düşüncesinden 'Bin Köye 100 Bin Kitap' projesini hayata geçiriyoruz. Yayımlanan tarımsal içerikli kitaplar ve seçilen köylerdeki zirai danışmanlar aracılığıyla, üreticimizin bilgilenmesini sağlayarak, yapılan üretimin daha bilinçli ve verimli bir hale gelmesini hedefliyoruz. Üreticilerimize katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize. Bölgesel ürün desenlerine göre içeriği belirlenmiş 100 bin kitap, zirai danışmanlar aracılığı ile seçilen bin köydeki üreticilerin hizmetine sunulacak. Yine seferberlik çerçevesinde maddi imkanı yeterli olmayan başarılı çiftçi çocuklarına burs sağlanacak" dedi.

Tarım İl Müdürü İbrahim Doster ise bakanlıklarının çeşitli konularda kampanyalar tertiplediğini ifade ederek, "Bugün bin köye 100 bin kitap kampanyasını gerçekleştiriyoruz. Bakanlığımızın bu tür çalışmalarını devam edecektir. Dağıtılacak kitaplar öğrencilerimizin ilerideki çalışmalarına ışık tutacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Konya'daki 26 köyden gelen tarım danışmanlarına kitaplar dağıtıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 12:37:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?