6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

28 kuruma "Sigarasız Kurum" belgesi

Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan "Sigarasız Kurum" kampanyasında 28 kuruma törenle belge ve flama verildi.

Özel bir okulda gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı Zikri Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, kurum temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, sigaranın zararlarının artık tüm toplum tarafından bilindiğini belirterek, "Ama bu bilince rağmen Türkiye'de son 20 yılda sigara tüketimi yüzde 80 oranında artmıştır. Ülkemizde erkeklerin kullanma oranı yüzde 60 iken bayanların yüzde 24'ü sigara kullanmaktadır. Ülkemizde günde 300, saatte 12 ve yılda 100 bin kişi sigaradan dolayı çıkan hastalıklar nedeniyle yaşamını yitirmektedir. Bu nedenle İl Sağlık Müdürlüğü olarak yaklaşık 1.5 yıl önce böyle bir uygulama başlattık ve bugüne kadar 17 kuruma bu belgeyi verdik. Bugün de 28 kurumumuza bu belge ve flamayı vermekten gerçekten mutluluk duyuyorum. Bu uygulama kurumlar arasında bir prestji meselesi haline gelmeli ve herkes bu kampanyaya katılmadı" dedi.

Konuşmaların ardından "Sigarasız Kurum" olmaya hak kazanan 28 kurum temsilcisine belge ve flamaları verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 17:01:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?