6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

29 Ekim coşkuyla kutlandı

KONYA'DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Konya'da düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Feritpaşa Caddesi üzerinde düzenlenen törenlere Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Orhan Turfan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ateş Mehmet İrez, askeri ve mülki erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Protokolün vatandaşları selamlamasının ardından Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Konya Valisi Aydın Nezih Doğan törende yaptığı konuşmada, 87 yıl önce yapılan mücadelede kadını ve erkeğiyle milyonlarca vatan evladının emeği olduğunu belirterek, "İşte Cumhuriyet; o emeğe, alın terine ve savaş meydanlarında dökülen kanlara ve yitirilen canlara saygının ifadesidir. Tıpkı Milli Mücadelede emeği geçen milyonlar gibi, aradan geçen 87 yılda aziz milletimize halisane hizmet eden herkesi bu vesileyle anmayı da vicdani bir borç olarak görüyorum. Bugüne baktığımızda ise Türkiye iç barışı sağlama bakımından daha pozitif bir noktadadır. Sorunlarını tartışarak çözmeyi öğrenmiştir. Büyük Atatürk'ün de dediği gibi, 'Türk Milleti, milli birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir.' Hiç şüphe yok ki, birlik ve dayanışma ruhumuzu korudukça, birbirimizi anlama ve farklılıklara saygı gösterme geleneğimizi geliştirdikçe, ülkemiz kazançlı çıkmaya devam edecektir" dedi.

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemine dair şiirler okundu. Resmi geçit töreninin ardından Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve spor müsabakalarında dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından ise Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından Konya yöresine ait halk oyunları sergilendi.

KONYA'DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
KONYA'DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
KONYA'DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
KONYA'DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
KONYA'DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2010 Cuma 12:31:04
Güncelleme :29 Ekim 2010 Cuma 17:53:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?