6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

3 ayrı fuar törenle açıldı

Tüyap Fuarcılık AŞ tarafından düzenlenen KONMAK 2009, KONELEX 2009 ve İSKON 2009 Fuarları düzenlene törenle ziyarete açıldı.

KTO-Tüyap Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen Konya 6 .Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Delme, Kesme Teknolojileri, Malzemeler, El Aletleri, Hidrolik ve Pnomatik Fuarı (KONMAK), Konya 4. Elektrik, Elektronik, Elektromekanik, Enerji Üretimi, Otomasyon ve Aydınlatma Fuarı (KONELEX) ve 4. İstifleme, Depolama, Taşıma, Vinç ve Lojistik Fuarı'nın (İSKON) açılış törenine Konya Valisi Osman Aydın, Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Üzülmez, oda temsilcileri, firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez, Türkiye'nin en önemli fuarlarından birisinin açılışında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Önemli çünkü fuarda makinelerin tanıtımı yapılıyor. Makine demek üretim, istihdam ve ihracat demektir. Özellikle global krizin etkilerini hisseden ülkemizin bu etkiden kurtulması için bu tür fuarlara önem vermemiz gerekiyor. Türkiye olarak her 10 yılda bir kriz yaşıyoruz ve bütün bu krizleri atlatmayı bildik. Önemli olan krizi aşmayı kendimize hedef koymaktır" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek fuarı ziyarete açtı. Bir süre fuarı gezen davetliler, stantlarda sergilenen ürünler hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı. 4 gün süreyle ziyaret edilebilecek fuara 16 ülkeden 300 firma ve temsilcisi katılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 15:47:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?