7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

3 bin fidan toprakla buluştu

KARATAY'DA 3 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa ağaç dikme töreni düzenlendi.

Törene AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, AK Parti il teşkilat yöneticileri, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, Tema Vakfı yöneticileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Ergun, ağacın önemine değinerek Karatay'ın hızla değişip geliştiğini ve bu değişimde Karatay'ın akciğerini oluşturacak yeşil alanların önemli yer teşkil ettiğini söyledi. Karatay Belediyesi'nin okullara yaptığı desteğe de değinen Ergun, okulların çevre düzenlemesinden, asfaltına kadar diğer eksikliklerinin giderilmesinden dolayı Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'ye teşekkür etti.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise, Karatay'ın akciğerlerini oluşturmada sarf edilen programların birinde daha birlikte olduklarını dile getirerek, "Karatay'ımız gün geçtikçe ağaçlanacak, 570 bin m2'lik bir ağaçlandırma alanı olan ilçemizde bu rakam şu anda 2 milyon 100 bin m2 olmuştur. Bir zamanlar çöplük civarı çevresel yönden Konya'mızın en kötü örneklerinden biriydi. Geçen senelerde 450 bin m2'lik bir alanda ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışması yaptık, bugün de 77 bin m2'lik bir alanda 3 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. 2011 yılında çöplük yeni yerine taşındıktan sonra bu alanın rehabilitasyonunu yaparak Arıtma Tesisi'nden gelen su ile birlikte Konya'nın ve Karatay'ımızın en yeşil alanı haline getireceğiz" şeklinde konulştu.

Konuşmaların ardından Aslım Caddesi Büsan Sanayi girişindeki 77 bin m2'lik alanda çam, sedir, dişbudak, akçaağaç, akasya ve iğdeden oluşan 3 bin fidan törene katılan protokol ve öğrenciler tarafından toprakla buluşturuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 16:17:04
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 17:57:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?