4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

3 kez ölümden döndürüldü

Konya'da, geçirdiği kriz sonucu dili 3 kez nefes borusuna kaçan 21 yaşındaki epilepsi hastasını polis ve vatandaşlar hayata döndürdü. 

Olay, saat 23.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Eski Sanayi Köprüsü üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köprüde yürüdüğü sırada yere yığılan Ali Konar'ı gören sanayi güvenlik görevlileri durumu polise bildirdi. Yerde yatan Ali Konar'ın önce bayıldığını sanan vatandaşlar ve polisler, şahsı ayıltmak istedi. Ambulansa haber verildiği sırada Ali Konar'ın çenesi ve elleri bir anda kilitlendi. Dilinin nefes borusuna kaçması sonucu nefessiz kalan Ali Konar'ın, çenesini açmaya çalışan vatandaşlar ve polisler zor anlar yaşadı. Uzun uğraşlar sonunda vatandaşlar Ali Konar'ın çenesini açmayı başardı. 

Bir polis memuru da parmağıyla gencin nefes borusuna kaçan dilini çıkardı. Ali Konar'ın çenesinin tekrar kilitlenmesi ihtimaline karşın çenesine güvenlik görevlisinin kimlik kartı konuldu. Kendine geldiği sanılan Ali Konar'ın çenesi ambulans gelene kadara 2 kez daha kilitlendi. Ali Konar, nefessiz kalmaktan vatandaşların ve polisin yine aynı yöntemleriyle kurtarılarak ölümden döndü. Bu sefer gencin dişlerinin arasına konulan kimlik kartı ambulans gelene kadar ağzında kaldı. Sağlık görevlilerinin gelmesiyle Ali Konar'ın rahat nefes alabilmesi için ağzına plastik boru konuldu. Polis, gencin cebinden çıkardığı cep telefonundan ağabeyine ulaşarak kardeşinin rahatsızlandığını ve hastaneye kaldırılacağını haber verdi. Ambulansa konulan Ali Konar, Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Genci gören güvenlik görevlisi İrfan Ak, "Devriye attığımız sırada, diğer güvenlik arkadaşımız buradaki şahsın yere düştüğünü haber verdi. Geldiğimizde şahıs bayılmıştı, biz de polisi aradık. Dili içeriye girmesin diye çenesini kimlik kartıyla açtık" şeklinde konuştu. Öte yandan hastanede tedavi altına alınan Ali Konar'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2007 Pazar 13:15:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sevgi IP: 88.228.111.xxx Tarih : 10.04.2007 01:41:10
türk polisiyle ne kadar gurur duysak azdır. onlar bizim hem can hemde mal güvenliğimizin bekcileridir. polisimize bu arada laf edenlere en güzel cevaptır. başta emniyet müdürü olmak üzere konyada görev yapan bütün polislere teşekkürü bir borç biliriz.her zaman yanımızda oldukları için. kendileri bizim gurur kaynağımız ve göz bebeğimizdirlerr.bu arada tüm POLİSLERİMİZİN POLİS HAFTALARINI KUTLARIM.