4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

30 Ağustos'a coşkulu kutlama

30 Ağustos Zafer Bayramı, Konya'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Anıt Alanı'nda başlayan törenlere Konya Valisi Osman Aydın, Garnizon Komutanı Tümgeneral Uğur Uzal, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Özdemir, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Anıt Alanı'ndaki programın ardından Feritpaşa Caddesi'nde geçit töreni yapıldı. Törende son olarak konteynırların üzerine hazırlanan ve Kurtuluş Savaşı'nın canlandırıldığı bölüm vatandaşlardan yoğun alkış aldı.

Buradaki törenin ardından Konya Şehitliği'ne geçildi. Şehit ailelerinin de katıldığı tören Şehitlik Anıtı'na çelenk konulması ile başladı.

Saygı duruşu ve saygı atışı yapılmasının ardından protokol ve davetliler şehit aileleri ile birlikte şehitlerin mezarlarını ziyaret ederek mezarlara karanfil bıraktı.

Burada en çok ilgiyi ise, 1993 yılında Bingöl'de şehit edilen 33 askerden birisi olan Erkan Kaçar ile aynı ismi taşıyan yeğeni Erkan Kaçar çekti. Askeri kıyafetler içinde amcasının mezarını ziyaret eden küçük Erkan, hiç görmediği amcasının mezarındaki fotoğrafını öperek hasret giderdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 19:20:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?