7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

30 işçi yedikleri tatlıdan zehirlendi

Konya'da bir gıda fabrikasında vardiyalı olarak çalışan 30 işçi, gece kahvaltı yapıp tatlı yedikten sonra gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırıldı.

Olay, merkez Karatay ilçesi 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir gıda fabrikasında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, fabrikada vardiyalı olarak çalışan işçiler, saat 03.00 sıralarında kahvaltı yaptıktan sonra kadayıf tatlısı yedi. Kahvaltıdan sonra işlerine dönen işçiler, sabaha doğru rahatsızlandı.

Mide bulantısı ve kusma şikayetlerinin görüldüğü işçilerin bazılarının baygınlık geçirmesi üzerine fabrika çalışanları ambulans çağırdı. Şikayetleri artan 14 işçi, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Konya Numune ile Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Aynı kahvaltıdan yiyen 16 işçinin de fabrikanın servis aracıyla gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvurduğu öğrenildi.

İşçilerin yemekten sonra yedikleri kadayıftan zehirlenmiş olabilecekleri şüphesi üzerinde durulduğu bildirildi. İşçilerden 14'ünün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 10:36:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?