7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

350 kiloluk yaban domuzu avlandı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Alman turistlerin katıldığı sürek avında ağırlığı 350 kilogramın üzerinde olan bir yaban domuzu avlandı.

Beyşehir'de, Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan alınan izinle, bir seyahat acentesi tarafından gerçekleştirilen sürek avında ağırlığı 350 kilogramın üzerinde olan bir yaban domuzu avlandı.

İlçeye bağlı Kurucuova beldesi yakınlarındaki milli park sahası dışında kalan ormanlık alanda vurularak öldürülen yaban domuzu iri cüssesi ile dikkat çekti.

Konya İl Orman ve Çevre Müdürü Nuri Kunt, Konya'da bugüne kadar avlanan en büyük yaban domuzu olduğu tahmin edilen domuzun yivli bir av tüfeğiyle yakın mesafeden bir el ateş açılmak suretiyle vurulduğunu bildirdi. Avlak sahasında yaşam süren daha iri cüsseli yaban domuzlarının avcılar tarafından görüldüğünün anlatılmasına rağmen, bugüne kadar Konya bölgesinde bu büyüklükte bir domuzun ilk kez avlandığını belirten Kunt, bölgenin yaban domuzu populasyonu yönünden zengin olması nedeniyle yabancı avcıların da ilgisini çektiğini belirtti.

Bu arada, yaban domuzunu avlayan Alman turist ise avının geri planında fotoğraf çektirerek bu anı ölümsüzleştirmeye çalıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2008 Pazar 13:33:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?