7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

37 zanlı gözaltında

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 12 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonda gözaltı sayısı 37'ye yükseldi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sabah saat 07.00 sıralarında bir suç örgütüne yönelik Konya merkezli olmak üzere, İstanbul, Ankara, Nevşehir, Karaman, Afyonkarahisar, Mersin, Şanlıurfa, Yozgat, Adana, Diyarbakır ve Antalya'da eş zamanlı operasyon düzenlemişti.

Yapılan operasyonda Okyanus Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı N.A, şirkette danışman olarak çalıştığı belirtilen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Konya Şube Başkanı A.A, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü M.M.'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda şüpheli, gözaltına alınmasının ardından Konya Numune Hastanesi'de sağlık kontrolünden geçirilmiş ve KOM Şubesi'ne götürülmüştü.

Konya polisi, Okyanus Şirketler Grubu'nun çeşitli hastanelerden aldığı çok sayıda temizlik ve görüntüleme ihalesinde yolsuzluk yapıldığı ve çıkar amaçlı suç örgütü kurulduğu gerekçesiyle 2008 yılı Nisan ayı içerisinde şirketin binasında ve Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi ile bazı hastanelerde arama yapmış, ihale evrakları ve bilgisayara el koymuştu.

Bilgisayarlar ve evraklardaki incelemelerin o tarihten beri devam ettiği ve elde edilen delillerin ardından operasyonun gerçekleştirildiği bildirildi. Öte yandan, polis yaptığı aramada zorla imzatıldığı iddia edilen çek ve senetlerin yanı sıra 5 adet ruhsatsız tabancaya da el koydu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 21:01:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?