30
Nisan
2024
Salı
KONYA

4 araç kundaklandı

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde aynı dakikalar içerisinde farklı noktalarda park halinde bulunan 4 araçta yangın çıktı. İki aracın büyük çapta zarar gördüğü yangınların kundaklama sonucu çıktığı iddia edildi.

İlk yangın, saat 04.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Dumlupınar Mahallesi Gülferhat Sokak'ta çıktı. Edinilen bilgiye göre, işçi emeklisi olan Hüseyin E'ye ait 42 EH 138 plakalı otomobil park halindeyken yanmaya başladı. Yangını fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye tarafından alevlere müdahale edildi.

Soğutma çalışmalarının ardından yangın büyümeden söndürüldü. İkinci yangın, aynı dakikalarda Kaşgarlı Mahmut Mahallesi Cazibe Sokak'ta çıktı. Lise öğretmeni İhsan Ç'nin evinin önünde park halinde bulunan 42 VP 196 plakalı kamyonette yangın çıktı. Alevlerin kısa sürede aracın büyük bir kısmını kapladığı yangın vatandaşlar tarafından fark edildi. Yangın, olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.

Üçüncü yangın da, Fatih Işıklar Mahallesi'nde çıktı. Park halindeki araçta başlayan yangın devriye gezen polisler tarafından fark edildi. Polislerin müdahale etmesi sonucu yangın, itfaiye gelmeden söndürüldü. Son yangın ise, Bosna Hersek Mahallesi'nde çıktı. Yine park halindeki bir otomobilde çıkan yangın vatandaşlar tarafından fark edildi. Yangın itfaiyeye haber veren vatandaşlar ve araç sahibi tarafından daha fazla büyümeden söndürüldü.

Aynı dakikalarda dört farklı noktada çıkan yangın sonrası araştırma yapan polis, yangınların birbirleriyle olan bağlantılarını bulmak için çalışma başlattı. Olay yerinde ve çevresinde inceleme yapan polis, araçların dışından başlayan yangınların kundaklama sonucu çıkarıldığı ihtimali üzerinde duruyor. Bu arada yangınların çıktığı iki bölgede birbirine benzeyen şüpheli bir aracın görüldüğü ve bu aracın yangınlarla alakasının olabileceği iddia edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, belirtilen şüpheli aracı bulmak için çalışma başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2011 Cuma 17:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?