7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

4 katlı apartmanda yangın paniği!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde 4 katlı bir apartmanda çıkan yangın, korku ve paniğe yol açtı. Yangın sonucu dumandan etkilenen ve balkona çıkarak çevreden yardım isteyen kadının imdadına itfaiye ekipleri yetişti.

Edinilen bilgiye göre, Evsat Mahallesi Veziroğlu Sokak'ta bulunan Celal Özkol'a ait 4 katlı bir apartmanın 3. katında mutfaktaki buzdolabına ait kabloların şase yapması sonucu yangın çıktı. Evde bulunan Fatmanur Özkol (60), oluşan yoğun duman nedeniyle içeride mahsur kaldı.

Kendini balkona atarak çevreden yardım isteyen kadının imdadına itfaiye ekipleri yetişti. Gelişigüzel parklar nedeniyle dar sokağa girmekte zorlanan itfaiye aracı, daha sonra merdiven uzatarak balkonda fenalık geçiren Fatmanur Özkol'un imdadına yetişti. Özkol'u merdivene alarak aşağıya indirmeyi başaran itfaiye ekipleri, diğer yandan da çıkan yangını söndürebilmenin gayreti içerisine girdi.

Maske takarak eve giren görevliler, önce mutfakta bulunan tüpleri dışarıya çıkardı. Yangın kısa sürede söndürülürken yoğun dumandan yardım isteyen kadını çıkarabilmek için içeriye giren polis ve vatandaşlar da etkilendi. İtfaiye merdiveni yardımıyla kurtarılan Fatmanur Özkol, polis ekip otosuna bindirilerek Beyşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaşlı kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yangının ilk belirlemelere göre, mutfaktaki buzdolabına ait kabloların kısa devre yapmasından kaynaklandığı bildirildi. Apartman sakinleri olaydan sonra yaptıkları açıklamada, içeride bulunan kadını kurtarabilmek için kapıyı kırıp yardım etmek istediklerini ancak oluşan yoğun duman nedeniyle bunu başaramadıklarını dile getirdi.

Öte yandan, Celal Özkol'un daha önceki oturduğu evin de yandığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 15:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?