2
Mayıs
2024
Perşembe
KONYA

4 kiloluk ur şaşırttı

Konya’da 63 yaşındaki 5 çocuk annesi kadının karnından futbol topu büyüklüğünde 4 kilo ağırlığında ur çıkartıldı. Çıkartılan ur doktorları bile şaşırttı.

63 yaşındaki Emine Karadağ, karnındaki rahatsızlıktan dolayı Konya Farabi Hastanesi’ne başvurdu. Hastanede doktorlar tarafından muayene edilen Karadağ’ın karnında bir cisim olduğu tespit edildi. Gerekli incelemelerin ardından cismin ur olduğunu belirleyen doktorlar kapalı devre ameliyat yapma kararı aldı. Ameliyat edilen kadının karnından futbol topu büyüklüğünde 4 kilo ağırlığındaki ur çıkartıldı.

Hastanede tedavisi devam eden Karadağ, “Bir aydır sürekli acı çekiyordum. Son bir haftada ağrılarım çoğalmıştı. Bir çok doktora gittim. Doktorlardan bir tanesi bel fıtığı dedi, diğeri boğazındaki guatr ile alakalı dedi. Burada ise doktorlar sağolsun ur olduğunu tespit etti ve ameliyat etti. Kendimi çok iyi hissediyorum” dedi.

Hastanın ameliyatını gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Erenoğlu, “Karın ağrısı şikayeti ile gelen hastamızı kontrol ettik. Karnında büyük bir cisim belirledik. Gerekli tetkiklerden sonra kapalı devre ameliyatı gerçekleştirdik. 30 santimetre ve futbol topu büyüklüğünde yaklaşık 4 kilo ağırlığında olduğunu tahmin ediyoruz. Karından ur çıkması 400 hastada bir kişide olur. Ancak bu şekilde büyük bir urun çıkması parmakla sayılacak kadar azdır” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2012 Perşembe 14:22:37
Güncelleme :17 Mayıs 2012 Perşembe 14:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?