6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

40 şüpheli Adana'ya sevk edildi

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 12 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 40 şüphelinin sorgusu tamamlandı. Şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Adana'ya gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik Konya merkezli olmak üzere, İstanbul, Ankara, Nevşehir, Karaman, Afyonkarahisar, Mersin, Şanlıurfa, Yozgat, Adana, Diyarbakır ve Antalya'da eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyon kapsamında gözaltına alınarak sorgulanan 46 şüpheliden 6'sının ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

4. gününe giren operasyonda aralarında Okyanus Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı N.A'nın da bulunduğu 1'i kadın 40 kişinin sorguları gece saatlerinde tamamlandı. Otobüslerle saat 03.30'da geniş güvenlik önlemleri altında Konya Numune Hastanesi'ne getirilen şüpheliler son kez sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolleri tamamlanan şüpheliler, otobüslere bindirilerek çok sayıda polis otosu eşliğinde adliyeye sevk edilmek üzere Adana'ya hareket etti.

Otobüslerin gidişi sırasında hastane önünde bekleyen bazı şüpheli yakınları, görüntü alan kameramanlara saldırıda bulundu. Saldırı sırasında bir kameraman darp edilirken, kamerası da aldığı darbe sonucu zarar gördü. Polisin müdahale ettiği olaylarda şahıslardan biri kameralara el hareketi yaparak tepkisini sürdürdü. Olaylar polisin araya girmesiyle daha fazla büyümeden önlendi.

Konya polisi, Okyanus Şirketler Grubu'nun tıbbı malzeme, temizlik, güvenlik, yemek ve 12 ilde doğalgaz dağıtım ihalelerine giren firmalara yönelik baskı, şantaj, sahtecilik, tehdit, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet vermek, çeşitli hastanelerden aldığı çok sayıda temizlik ve görüntüleme ihalesinde yolsuzluk yaparak çıkar amaçlı suç örgütü kurulduğu iddiasıyla 2008 yılı Nisan ayı içerisinde şirketin binasında ve Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi ile bazı hastanelerde arama yapmıştı.

İhale evrakları ve bilgisayarlara el koyan polis, bilgisayarlar ve evraklardaki incelemelerinin ardından elde edilen deliller doğrultusunda ikinci operasyonu gerçekleştirerek çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 10:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?