7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

400 bin öğrencinin karne sevinci

Konya’da, eğitim ve öğretim dönemi yaklaşık 400 bin öğrencinin karnesini almasıyla sona erdi.

2007-2008 eğitim ve öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte Türkiye genelinde olduğu gibi Konya'da da öğrenciler karnelerini aldı. Bin 250 okulda, okul öncesi eğitimde 16 bin, ilköğretimden 302 bin ve orta öğretimde 75 bin öğrenci ile 18 bin öğretmen tatile girdi.

Ahmet Haşhaş İlköğretim Okulu’nda düzenlenen karne törenine Konya Valisi Osman Aydın, Selçuklu Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Adem Başarır, öğrenciler ve velileri katıldı.

Öğrencilerin gösterileri ile başlayan törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, yaklaşık 400 bin öğrencinin tatile girdiğini belirterek, "Karneleri öğrencilerimize dağıtıyoruz. Karnelerdeki notlar sadece öğrencilerin değil, bizim, öğretmenlerinin ve ailelerin de notlarıdır. Başarılı öğrencilerimizin başarılarını korumak, başarısız öğrencilerimizin ise başarılı olmasını sağlamak için hepimiz tekrar elimizden geleni yapmalıyız" dedi.

Başarılı öğrencileri tebrik eden Vali Osman Aydın ise, "Başarısız olanlar üzülmesin, yeni eğitim öğretim yılında onların da başarılı olacağına inanıyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından başarılı öğrencilere karneleri ve hediyeleri törene katılan protokol tarafından verildi.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 14:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?