6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

44 günde 44 kaçak avcı yakalandı

Beyşehir Gölü'nde su ürünleri av yasağının başlangıcından bu yana kaçak olarak avlandığı ileri sürülen toplam 44 balıkçı yakalandı.

Konya'nın Beyşehir Tarım İlçe Müdürü Nurettin Karşıyaka, Beyşehir Gölü'nde su ürünleri av yasağının başladığı ilk 44 günlük sürede kurallara uymayarak kaçak olarak avlandığı tespit edilen 44 kişiye toplam 60 bin YTL'lik idari para cezası uygulandığını bildirdi.

Beyşehir Gölü'nün gerek Konya, gerekse Isparta il sınırlarında kalan bölgelerinde Jandarma Bot Komutanlığı ile Tarım İlçe Müdürlüğü ekiplerinin işbirliği halinde karadan ve göl içerisinde teknelerle denetim ve kontrollerini aralıksız olarak sürdürdüğünü belirten Karşıyaka, bu denetimlerde kaçak avlandığı belirlenen kişilere ait av malzemeleri ile balıklara da el konulduğunu belirtti.

Karşıyaka, sözkonusu sürede kaçak avlanan çeşitli türde yaklaşık 100 kilo balığa ve 15 bin metrelik balıkçı ağına el konulduğunu ifade ederek, “Jandarma ekipleri ile birlikte 24 saat görev başında kalarak koordineli olarak yürüttüğümüz kaçak avlanmayı önleyici kontrollerimiz esnasında yakalanan 14 kişi Beyşehir Gölü'nün Isparta ili sınırları içerisinde kalan kıyılarında, kalan 30 kişi ise Konya ili sınırlarındaki kesimlerde suçüstü yapılarak av malzemeleri ile birlikte yakalanmıştır. Beyşehir Gölü'nde kaçak avlanmaya bugüne kadar geçit vermedik. Yasağın sona ereceği 30 Haziran tarihine kadar kontroller gece gündüz demeden aralıksız olarak sürdürülecek. Balıkçı vatandaşlarımız herhangi bir cezai müeyyide ile karşı karşıya kalmamak için yasak dönemde avlanma çabası içerisine girmemelidir. Gölde yürüttüğümüz bu faaliyetler, geçimini balıkçılıktan sağlayan avcılarımızın menfaati içindir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 13:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?