6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

47 şüpheli sağlık kontrolünden geçti

Konya'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 47 şüpheli, sabah saatlerinde 4 otobüsle hastaneye getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaklaşık 1 yıldır yapılan çalışma sonucu liderliğini sabıkalı Mehmet Y.'nin yaptığı suç örgütüne yönelik operasyon düzenlenmiş ve 60'a yakın kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlardan bazıları ilk ifadeleri alınmasının ardından serbest bırakılırken, sorgusu devam eden 47 kişi sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildi. Konya merkezli düzenlenen operasyonda Konya'nın ilçelerinden ve
Antalya'dan da bazı kişilerin gözaltına alındığı öğrenildi. Antalya'da gözaltına alınan şüphelilerden birinin doktor olduğu belirtilirken, suç örgütünün içerisinde bazı memurlarında bulunduğu bildirildi.

Mehmet Y.'nin liderliğini yaptığı suç örgütünün şuana kadar yüzlerce kişiyi tehdit ederek silah zoruyla çek senet tahsilatı yapmalarının yanı sıra, bir çok iş yerini kurşunlayıp adam kaldırma, yaralama gibi çok sayıda suça karıştığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 10:45:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?