4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

50 gün sonra yağan kar sevindirdi

Konya Meteoroloji Bölge Müdürü Ertuğrul Şen, Konya'da 50 günlük yağışsız dönemden sonra bayram sonu etkili olan kar yağışının su kaynakları ve tarım başta olmak üzere her yönden faydalı olduğunu söyledi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Şen, bayram sonu başlayan yağışların bilhassa kuzey ve batı kesimlerde yoğun kar yağışı şeklinde etkili olduğunu belirterek, "Yağan karların eriyen kısımlarından sonra, bu sabah yapılan ölçümlere göre kar kalınlıkları, Beyşehir'de 23, Seydişehir'de 20, Ilgın'da 19, Akşehir'de 15, Yunak'ta 14, Hadim'de 11, Cihanbeyli'de 6 ve Kulu'da 4 santimetre oldu. Bölgemizde ocak ayının ilk günlerinde yağan yağışın metrekareye su değerleri ise; Konya'da 10, Ilgın'da 52, Seydişehir'de 51, Akşehir'de 35, Yunak'ta 30, Cihanbeyli'de 23, Beyşehir'de 18, Hadim'de 14, Kulu'da 13, Karaman'da 7, Çumra'da 5, Karapınar'da 2 ve Ereğli'de 1 kilogram olarak ölçüldü. 

Bölgemizin yer üstü ve yeraltı su kaynaklarını besleyen havzalardan, Toroslar'ın uzantısı Anamas Dağları'nda ise 80-90 santimetre kar kalınlığı oluştu. 50 günlük yağışsız dönemden sonra gelen yağışlar, su kaynaklarımız ve tarım başta olmak üzere her yönden faydalı olmuştur. Önümüzdeki günlerde bölgemizde yağış beklemiyoruz. Ancak gece en düşük sıcaklıkların sıfırın altında 7-8, gündüz en yüksek sıcaklıklarının ise 5-6 derece civarında olmasını bekliyoruz. Yine bölgemizde sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekliyoruz. Karayollarımız'da oluşabilecek sis ve buzlanmaya karşı vatandaşlarımızın daha dikkatli ve tedbirli olmalarını öneriyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2007 Cumartesi 13:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?