6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

50 metre yüksekte eylem!

İNŞAAT İŞÇİLERİNİN EYLEMİ

Konya'da maaşlarını alamadıklarını iddia eden işçiler çalıştıkları inşaat halindeki binanın üst katlarına ve 50 metre yüksekliğindeki vince çıkarak eylem yaptı.

Merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi'nde bulunan 17 katlı inşaatta 3 aydır çalıştıklarını ve maaşlarını alamadıklarını iddia eden 11 taşeron firma işçisi, inşaat halindeki binanın üst katlarına ve 50 metre yüksekliğindeki vincin üzerine çıktı. İşçiler 28 bin 500 lira alacaklarını tahsil edemedikleri takdirde aşağıya inmeyeceklerini ifade etti. Olay yerine gelen polis, 112 ve itfaiye ekipleri güvenlik tedbiri alırken şirket yetkilileri telefonla görüştükleri işçileri ikna etmeye çalıştı. İşçi sorumlusu

Salih Demircan, alacakları ödenmeden eyleme son vermeyeceklerini kaydetti. Demircan, "Yaklaşık 3 aydır burada çalışıyoruz. 28 bin 500 lira alacağımız var. İşçilerimiz Samsun'dan buraya çalışmaya geldi ve bayrama parasız girdi. Buraya çıkma amacımız emeğimizin karşılığını almak ve karşılığımızı almadan aşağıya inmeyeceğiz" dedi.

Şirket yetkilileri ise işçilere daha önce 20 bin liralık senet verildiğini, 8 bin 500 lira ödemenin de bir hafta gecikmesi sonucu işçilerin böyle bir eyleme giriştiklerini bildirdi.

İNŞAAT İŞÇİLERİNİN EYLEMİ
İNŞAAT İŞÇİLERİNİN EYLEMİ
İNŞAAT İŞÇİLERİNİN EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 14:59:04
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 16:34:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?