6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

55 konutun yıkımına başlandı

Konya Büyükşehir Belediyesi, yeni yapılan caddeler için kamulaştırma çalışmalarını sürdürüyor.

Beyşehir Çevre Yolu'nu Hocafakih Caddesi'ne bağlayacak Fetih Caddesi'nin yapımı için kamulaştırılan 55 konutun yıkımına düzenlenen törenle başlanıldı.

Törene katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi olarak durdurak bilmeyen bir hızla çalışmayı sürdürdüklerini belirterek, "Konya Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar sonucu Konya'nın belli bölgeleri şantiyeye dönmüş durumda. Özellikle çevre yolları ve şehir içindeki ana arterlerde iyileştirme çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürüyor. Bu yapılanlar hep Konya'nın standardını yükseltmek adına yapılıyor. Yeni yapımına başlanacak olan Fetih Caddesi sayesinde İstanbul güzergahından gelen bir vatandaşımız, Tıp Fakültesi yoluna dönmeden direkt olarak Meram'a gidebilecek. Bu yolla 25 kilometrelik bir yolu kesintisiz bir hale getiriyoruz. 30 metre genişliğinde ve 600 metre uzunluğunda olacak olan caddemiz sayesinde burada oturan vatandaşlarımız da gidecekleri yere daha kolay ve hızlı gidebilecek" dedi.

Caddenin yapımı için güzergahta bulunan 55 evin kamulaştırıldığını da dile getiren Başkan Akyürek, "Bu çalışmamız, vatandaşlarımızın desteği olmadan gerçekleşemezdi. Türkiye'de iskana açık olan yerlerde kamulaştırma çalışması yapmak çok zordur. Evler, dükkan satın alınacak, burada oturanlar taşınacak. Bunlar gerçekten zahmetli işler. Ancak Konya'da yaşayan insanlarımız belediyemizle uyum içinde bulunarak çok güzel çalışmalara imza atmamızı sağlıyorlar" şeklinde konuştu.

Başkan Akyürek, bir süre yıkım çalışmalarını izledikten sonra vatandaşlarla sohbet etti.

.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 15:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?