7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

555 konut için rekor başvuru

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa çıkarılan dar gelirlilere yönelik konutlara rekor sayıda başvuru gerçekleşti.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) 2 – 18 Ocak tarihleri arasında Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte satışa çıkardığı 555 konut için başvurular tamamlandı.

Yoğun talep gören konutlar için son günde başvuru merkezlerinde kuyruklar oluşurken, www.konya.bel.tr internet adresi üzerinden müracaat edenlerin büyük çoğunluğu evraklarını teslim etti.

18 Ocak Cuma günü mesai saati bitiminde Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 30 bin 370 kişinin internet üzerinden başvuru yaptığı, bunlardan 19 bin 811’inin evraklarını teslim ettiği açıklandı.

Evrakların incelenmesinden sonra aynı aileden mükerrer başvuru yapanlar kura dışı kalacak. Listelerin kesinleşmesinden sonra kuraya katılmaya hak kazananlar Konya Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.konya.bel.tr adresi üzerinden duyurulacak.

Kura çekimi 1 Şubat Cuma günü noter huzurunda Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezinde yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 17:01:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa SERT IP: 212.175.112.xxx Tarih : 21.01.2008 10:01:03

555 konut için aile katagori belirlemesi adaletli değil. 1.090 YTL lanala 432 YTL alan aynı katogoride.2.cisi Şehit aileleri ile ilgili maddede bahsedilen dullar söz konusu oluyorda; neden hiçbir geliri olmayan dullar bu maddeden ayrılıyor ve 1.090 YTL geliri olan insanlarla aynı katogoride müraacat ettiriliyor.Mademki dar gelirlilere yönelik bunlara daha önce yer verilmesi gerekmezmi? Gerçekten ihtiyaç sahibi insanlara verilecekse bu yanlışın değerlendirmelerde düzeltilmesi hak ve adaletten ayrılınmamasını belediyeye yakışır bir dağıtımın gerçekleşmesi temennisiyle.(Bu yorumu çıkar için falan yazmıyorum.Ben eve falan muracaat etmedim.Müraacat formunu okuduğumda bu eksiklikleri gördüğümü ve bazı çevrelerden de çok eleştiri olduğu için yazdım.)