6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

58 yaşında yeniden doğdu!

Konya'da 10 yıldır haftada 3 gün sürekli diyalize girerek yaşamını sürdüren 58 yaşındaki Binnaz Sağ, Isparta'dan gelen böbrekle tekrar sağlığına kavuştu.

Isparta'da inşaatta çalışırken dengesini kaybederek yere düşen ve 3 hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra beyin ölümü gerçekleşen Mehmet Şan'ın (39) organları yakınları tarafından bağışlandı. Şan'ın bir böbreği Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü'nde uzman ekip tarafından 2 saat süren bir operasyonla 13 yıldır böbrek yetmezliği çeken ve 10 yıldır diyalize giren 58 yaşındaki 5 çocuk annesi Binnaz Sağ'a nakledildi. Sağlık durumu iyi olan 58 yaşındaki Sağ, "Çok mutluyum. 10 yıldır diyalize giriyorum, çok sıkıntılar çektim. Artık rahat bir şekilde yaşamak istiyorum" dedi.

SÜ Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu ise, "Konya'ya nakledilmek üzere böbrek geldiğinde en uyumlu 5 kişi belirlendi. Bunların içerisinde en uyumlu olanın 10 yıldır diyalize giren Binnaz Sağ olduğu tespit edildi. Daha sonra başarılı bir operasyonla organı naklettik. Şuanda hastamızın sağlık durumu çok iyi. Türkiye'de Sağlık Bakanlığı'nın girişimleriyle organ nakli arttı. Artık büyük hastaneler değil, tüm hastanelerde bulunan organ nakli koordinatörleri sayesinde bu rakam artıyor. Konya'da 2009 yılı içerisinde kadavradan 10 böbrek nakli yaptık" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 16:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?