6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

6 mobilet hırsızı yakalandı

Konya'da son zamanlarda çalıntı mobiletlerin artması üzerine araştırma yapan polis ekipleri, mavi tutkusu olduğu belirlenen 6 şüpheliyi düzenlenen "Mobilet 1" operasyonuyla yakaladı.

Yaklaşık 3 ay süreyle araştırma yapan oto hırsızlık bürosu ekiplerinin, bazen petrol istasyonlarında pompacı, bazen de mobilet tamircilerinde çalışarak hırsızlara ulaştığı öğrenildi. Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Oto Hırsızlık Bürosu ekiplerine merkez Selçuklu ilçesinden çok sayıda mobilet hırsızlığı ihbarı gelmeye başladı.

Bunun üzerine mobilet hırsızlıklarına karşı 2 özel ekip kuran ve "Mobilet 1" operasyonun hazırlıklarına başladı. Ekip 3 ay süreyle bazen mobilet tamircilerinde zaman zaman çalışarak, gelen mobiletlerin şase numaralarını inceleyerek çalıntı olanları tespit etti. Çevre yollarda petrol istasyonlarında pompacı olarak görev yapan ekipler ise, çalıntı mobileti satın alan kişilerin genellikle Ereğli yolu tarafından gittiğini belirleyerek İsmil beldesi ve bazı köylerde 20 tane çalıntı mobileti ele geçirdi.

Ekipler köylülerin mobiletleri sabıkası olmayan ve göstermelik demir döküm iş yeri açan A.P. (19) ile H.D'den (29) aldıklarını öğrenerek şüphelileri yakaladı. Yakalanan
şüphelilerin anlaşmalı olarak daha önce çok sayıda sabıkası bulunan S.D. (26), M.D. (18), M.A. (30) ve İ.E'ye (28) mobiletleri çaldırdığı ortaya çıktı. Yakalanan 6 şüpheli oto hırsızlık bürosuna getirilerek ifadeleri alındı.

Suçlarını itiraf eden şüphelilerin mobiletleri 200 ile 700 YTL arasında değişen fiyatlara sattıkları belirlendi. Öte yandan, şüphelilerin mavi renkteki mobiletlerin güzel görünmesi ve rahat satılması üzerine en çok bu renkteki mobiletleri çaldıkları öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 16:18:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
görkem cam IP: 78.164.43.xxx Tarih : 22.10.2008 09:32:15

benimde motorum çalındı mobilet 1989 model kırmızı plakası 31 ke 752 bulunursa haber etmeniz rica olunur