4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

6 öğrenci sarılık oldu

Konya'nın Beyşehir ilçesindeki bir ilköğretim okulunda öğrenciler, çok sağlıksız şartlarda eğitim görüyor. Öğrenciler temizlenmeyen ve lağım basan tuvaletleri kullanıyor. Okul yönetimi hakkında soruşturma başlatıldı.

6 öğrencinin sarılık olduğu okulda veliler, salgın hastalık endişesi ile çocuklarını okula göndermek istemiyor. Okul yönetimi ise binadaki durumun geçici olduğunu savunuyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesi Karaali beldesindeki ilköğretim okulu 5 yıl önce hizmete girdi. Okul yaş olarak yeni ama binanın fiziki koşulları öyle görünmüyor.

500 öğrencinin eğitim gördüğü bina son derece bakımsız. Tabelası bile bulunmayan 3 katlı binada havaların soğumasına rağmen kaloriferler yanmıyor. Tuvaletlerse öğrencilerin sağlığını tehdit ediyor.

Veliler tedirgin

Öğrenciler, lağım suyu dolan tuvaletleri kullanmak zorunda. Bu yüzden 6 öğrenci sarılığa yakalandı. Hastalığın salgına dönüşmesinden korkan veliler, çocuklarını okula göndermek istemiyor.

Veliler yaklaşık 1 yıldır okulda aynı koşulların sürdüğünü, okul yönetimini hiçbir önlem almadığını söylüyor.

Şikayetler üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. Okuldaki aksaklıkların giderileceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, okul temizliğinden sorumlu olan okul yönetimi hakkında soruşturma başlattıklarını açıkladı.

CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 13:08:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?