6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

60 kişilik suç örgütü çökertildi

Konya polisi tarafından düzenlenen operasyonda, çek, senet, adam kaldırma, yaralama gibi çok sayıda suça karıştığı tespit edilen 60 kişilik suç örgütü çökertildi.

Edinilen bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaklaşık 1 yıldır yürütülen araştırma sonrasında Konya merkezli olmak üzere bir çok ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Konya'da sabahın erken saatlerinde başlayan operasyonda 60'ı özel harekat polisi olmak üzere 300'den fazla polis görev aldı. 60 ayrı noktaya aynı anda baskın düzenleyen polisin şuana kadar 60 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. Örgütün liderliğini daha önce cinayet suçundan ceza alan M.Y.'nin yaptığı, çek, senet, adam kaldırma, yaralama ve tehdit gibi birçok suça karıştığı öğrenildi.

Suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda bir çok evrak ile çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi. Şüpheliler Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere KOM Şube Müdürlüğüne götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 10:26:41
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 10:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?