4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

600 YTL rüşvet alırken suçüstü!

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda görevli bir müfettişi rüşvet almak suçundan suçüstü yakaladı.

İddiaya göre, Konya'da bir işçi sigortasız çalıştırılması sebebiyle bakanlığa dilekçe yazdı. Bunun üzerine bakanlık, müfettiş B.Y.'yi konuyu araştırması için görevlendirdi. B.Y. Ankara'dan Konya'ya gelerek hakkında şikayet olan şirketin sahibi F.A. ile görüştü. İddiaya göre B.Y, F.A.'ya, "Sana yüklü miktarda ceza yazmam gerekiyor, bana 600 YTL verirsen konuyu görmezden gelirim. Ben bir süre bölge müdürlüğünde olacağım" dedikten sonra ayrıldı.

İş adamı F.A. bunun üzerine rüşvet istediği iddia edilen müfettişi polise şikayet etti.

RÜŞVET ALIRKEN GİZLİ KAMERA KAYDETTİ

Bunun üzerine Konya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri iş adamı F.A'nın üzerine gizli kamera yerleştirerek, müfettişin bölge müdürlüğündeki odasına gönderdi. Oda içerisinde F.A. daha önceden seri numaraları alınan 600 YTL'yi müfettişe verdi. Gizli kameradan müfettişin parayı aldığını gören polis ise baskın düzenledi. Suçüstü yakalanan müfettiş B.Y. gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

İha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 23:09:47
Güncelleme :11 Aralık 2007 Salı 11:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?