4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

61 yaşında bisikletle tanıştı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde 61 yaşına kadar genelde yürümeyi tercih eden Fatma Dur, üç tekerlekli bisikletler piyasaya çıktıktan sonra cadde ve sokaklarda bisiklete binmenin keyfini çıkarmaya başladı.

Bu yaşına kadar hayatında hiç bisiklete binmediğini, 61 yaşında bisikletle tanıştığını belirten 3 çocuk, 9 torun sahibi Fatma Dur, "Eşim 1 ay önce aldı ama kullanamayınca, 'Kullanabilirsen sen bin' dedi. O günden bu yana Beyşehir'de üç tekerlekli bisikletimle gezmelere gidiyorum, sepeti ise pazar alışverişlerinde bana büyük kolaylık sağlıyor" diye konuşu.

Sağlık için de bisiklete binmeyi tercih ettiğini belirten Dur, 61 yaşından sonra gelen bisiklet macerası için, "İki tekerleklisine binemiyorum ama, üç tekerlekli olunca sorun olmuyor. Hem spor yapmış oluyorum, hem de yaptığım hareket nedeniyle sağlık buluyorum. İşimi gücümü de bisikletimle görüyorum. Benim gibi tüm hanımlara bisiklete binmeyi tavsiye ediyorum. Evde oturacaklarına bisiklete binsinler. Bu yaşıma kadar hiç bisiklete binmedim ama, bu yaştan sonra bisiklete binmenin keyfine vardım. Bu yaşta pedal çevirip bisiklete bindiğimi görenler önce gülüp şaşırıyorlardı, ama şimdi alıştılar. İyiymiş biz de alalım, diyenler oluyor. Hatta AB'ye girdiğimiz de belli oluyor' diye espri yapıyorlar" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2007 Cumartesi 13:26:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?