3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

65 yaşında 65 kez kan verdi

İlk defa 41 yaşında doktor arkadaşının aracılığıyla tesadüfen kan veren Konyalı 65 yaşındaki Zeynel Abidin Erenmemiş, bugün 65. kez kan vererek jübilesini yaptı. 

Zeynel Abidin Erenmemiş, 65. kez kan vermesi nedeniyle Mevlana Bera Otel'de basın toplantısı düzenledi. Toplantı Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başladı. Ardından Kızılay yetkilileri, kan vermenin yararlarından bahsederek herkesi kan vermeye çağırdı. Kızılay Derneği ve Eczacılar Odası tarafından Erenmemiş'e katkılarından dolayı plaket verildi.

Danimarka'da Peygamber Efendimiz'e (SAV) yapılan saygısızlığa değinerek konuşmasına başlayan Konyalı kan verme rekortmeni Zeynel Abidin Erenmemiş, Danimarka'yı kınadığını söyledi. Erenmemiş, kan vermenin hayat kurtardığına değinerek, "Ben 41 yaşında doktor arkadaşımın şans eseri 'Sen de kan ver' demesiyle kan vermeye başladım. Şu ana kadar 64 kez kan verdim ve 64 can kurtardım. Bugün 65. kez kan veriyorum ve 65 yaşındayım. Artık ben bu bayrağı başkalarına devrediyorum" dedi.

Daha sonra tansiyonu ölçülen ve sağlık durumunun iyi olduğu gözlenen Erenmemiş, kan vermek için sedyeye yatarak 65 yaşında 65. kanını verdi. Kan verirken oğlu Ziya Erenmemiş'i yanından ayırmayan baba Erenmemiş, onlarla gurur duyduğunu da sık sık dile getirdi. Kan verdikten sonra kendini çok sağlıklı hissettiğini kaydeden Erenmemiş, "Duygular anlatılmaz yaşanır, kan vermek can kurtarmaktır. Herkes kan versin can kurtarsın" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2006 Çarşamba 15:32:36
Güncelleme :27 Şubat 2006 Pazartesi 11:11:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?