4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

65 yaşında 9'uncu evliliğini yaptı

KONYA'nın Hüyük İlçesi'nde oturan 65 yaşındaki işçi emeklisi Yusuf Atalay, bugüne kadar 9 evlilik yaptı.

Eşlerinden bazıları ölen, bazılarıyla ise anlaşamadığı için boşanan Atalay'ın 9'uncu eşiyle evliliği ise yaşadığı Hüyük'te büyük yankı uyandırdı. Atalay'ın, 9'uncu eşi 62 yaşındaki Zeytun Atalay'ı çocuklarının karşı çıkması nedeniyle 1 hafta önce kaçırarak evlendiği öğrenildi.

Hüyük'e bağlı Köşk Beldesi'nde oturan 5 çocuk babası Yusuf Atalay, ilk eşi 1990 yılında kalp krizi sonucu öldükten sonra 42 yaşında bekar kaldığını söyledi. Yusuf Atalay, “Eşimden yadigar kalan çocuklarımın düğünlerini de yaptıktan sonra evlenmeye karar verdim. İkinci evliliğimi ise benden 15 yaş büyük olan bir kadınla yaptım. 6 yıl süren evliliğimizin ardından ikinci eşim de hayatını kaybetti.

Evde bana bakacak kimse olmadığı için de büyük sıkıntı yaşadım ve yeniden evlenmeyi düşündüm. Daha sonra sırayla Ankara, İstanbul, Hatay ve Konya'nın civar köylerinden 6 bayanla daha tanışarak evlendim. Ancak bunların hepsiyle alkol ve sigara kullandıkları, çocuklarını da eve getirmek istedikleri veya çok yaşlı oldukları için ayrı ayrı problemler yaşadık. Hiçbiriyle anlaşamadım ve ayrıldım. 5 çocuğum da ilk eşimden. Daha sonraki eşlerimden çocuk yapmadım” dedi.

Evliliklerinin 3'üni resmi nikahlı diğerlerini ise imam nikahı ile yaptığını belirten Yusuf Atalay, “Ölen ilk iki eşime ve son olarak bir hafta önce evlendiğim 3 çocuk annesi 62 yaşındaki Zeytun Atalay'a resmi nikah yaptım. Diğerleri ile ise imam nikahlı olarak evlendim. Eğer anlaşabilmiş olsaydım onlara da resmi nikah yapmayı düşünüyordum” diye konuştu.

SON EŞİNİ KAÇIRDI

Yusuf Atalay, son eşi Zeytun Atalay ile yaptığı evliliğin ilginç hikayesini de şöyle anlattı:
“Yaklaşık 1 ay önce Konya'nın Beyşehir İlçesi otogarında gezerken Zeytun Hanım'la tanıştım. Kısa sürede konuşup, kaynaştık. Eşinin öldüğünü öğrenince evlenme teklif ettim. Düşünerek karar vereceğini söyledi. Birbirimize telefonlarımızı verdik ve yemek yedikten sonra onu İzmir'e yolcu ettim. Yaklaşık 15 gün cep telefonu aracılığıyla konuştuk. Birbirimize mesaj çektik ve telefonda aşk yaşadık. İzmir'deki çocuklarının yanından döndüğünde otogarda karşıladım ve evine götürdüm. Daha sonra görüşmelerimiz yine telefonla devam etti. Ben telefonda evlenmek istediğimi söylüyordum ama o çocuklarının bu işe karşı çıkacağını söyleyerek beklememi istiyordu. Sonunda dayanamadım ve kendisini kaçıracağımı söyledim. Bir gün eşyalarını toplayıp gece yarısı evinin önünde beni beklemesi istedim. Otomobilimin ışıklarını kapatarak evinin önüne gittim. Araba ile Zeytun hanımı alarak kendi evime getirdim. Ertesi gün de önce imam nikahımızı ardından da resmi nikahımızı yaparak evlendik. Sonra eşimin çocuklarına evlendiğimizi haber verdik. Resmi nikah yaptığımızı duyunca çok tepki göstermediler.”

Atalay çiftinin kaçarak evlenmeleri yaşadıkları Hüyük'te günün konusu oldu. Şimdi çok mutlu olduğunu ve kendi çocuklarının da eşini çok sevdiğini vurgulayan Yusuf Atalay, bundan sonra mutlu bir yaşam sürmek istediğini söyledi.


DHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 12:57:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?