6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

7. Minikler Basketbol Şenliği başladı

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından Ülker'in sponsorluğunda düzenlenecek Ülker 7. Minikler Basketbol Şenliği Konya'da başladı.

Şenlikle ilgili Dedeman Otel'de düzenlenen basın toplantısına Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız, Basketbol İl Temsilcisi Alper Arıkoğlu, Yıldız Holding Kurumsal Sponsorluk Müdürü Mehmet Uçan, Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker, TBF Pazarlama Direktörü Güldal Tütüncü ve davetliler katıldı.

Toplantıda konuşan Yıldız Holding Kurumsal Sponsorluk Müdürü Mehmet Uçan, Ülker Basketbol Minikler Şenliği kapsamında bugüne kadar 5 bine yakın çocuğu basketbolla buluşturduklarını belirterek, "Amacımız sporcu yetiştirmenin ötesinde çocuklarımıza sportmenliği, rakibe saygıyı, centilmenliği, paylaşmayı öğretmek. Sporcu olmasalar da iyi birer seyirci, yönetici, hakem ve sporsever olmalarını sağlamaktır" dedi.

Basketbolun yanında futbol ile ilgili organizasyonlarla 3 yılda 40 bin çocuğa ulaştıklarını dile getiren Uçan, "Hedefimiz bir yıl içinde bu sayıyı 100 bine kadar çıkarmaktır. Ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda düzenlediğimiz ücretsiz sinema gösterimiyle son iki yılda 250 bin çocuğumuza ulaştık. Onların mutlu bir bayram geçirmelerini amaçladık. Yaptığımız tüm çalışmalarda, Türkiye genelinde yaygın olarak uygulayabileceğimiz projeleri tercih ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker ise, amaçlarının çocuklara kazanmanın veya kaybetmenin olmadığı, dostluğun ve fair play'in ağır bastığı eğlenceli zamanlar geçirtmek olduğunu söyledi.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız da, Konya'da basketbolun çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, "Konya bulunan 30 bin lisanslı sporcuların yüzde 10'unu basketbolcular oluşturuyor. Basketbol, benim hayatımda büyük ivmeler kazandırdı. Hayatım boyunca sporu spor ve sağlık için yapılmasını ilke edindim. Bu basketbol turnuvasının bir şenlik havasında geçeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 17:26:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?