6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

7 günlük bebek sokağa terk edildi

Konya'da - 4 derece soğukta kutu içerisine konulan 7 günlük bir bebek, cami avlusuna terk edildi. Cami imamının bulduğu bebek, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken hemşireler tarafından "Kader" ismi verildi.

Edinilen bilgiye göre, saat 05.30 sıralarında merkez Karatay ilçesi İbni Şahin Mahallesi'nde bulunan Kasap Sinan Cami İmamı İbrahim Çabuk, sabah namazı için camiyi açmaya geldiğinde bir tane kutu buldu. Kutuyu açan imam, kutunun içinde battaniye ile sarılmış bir bebek bularak polise ve 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi.

Polis ekipleri olay yerinde inceleme yaparken, bir polis de bebeği kucağına alarak ambulansa götürdü. Ambulansla Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götürülen bebek yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. 2 kilo 400 gram ağırlığında 40 santimetre boyundaki kız bebeğin tahmini 7 veya 10 günlük olduğu öğrenildi.

İlk geldiğinde bebeğin biraz üşüdüğünü belirten yetkililer, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Bebeğe hemşireler tarafından "Kader" ismi verildi.
Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Adnan Tekin, "Hastanemize sabah saatlerinde camiye terk edilmiş bir bebek getirildi. Şuanda sağlık durumu iyi. Göbek kordonundan bir hastanede dünyaya geldiği belirlendi. Birkaç günlük bakımın ardından bebeğimizi Sosyal Hizmetlere teslim edeceğiz" dedi.

Polis, bebeğin göbek kordonundaki mühürden hangi hastanede dünyaya geldiğini belirledikten sonra, annesine ulaşarak soruşturma başlatacak.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 11:49:20
Güncelleme :15 Aralık 2008 Pazartesi 11:57:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
...... IP: 88.226.49.xxx Tarih : 15.12.2008 15:59:29

annne baba bu çocuga hiç açımadımı ya